Χιμένεθ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «ABC de Sevilla»...

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «ABC de Sevilla», έθεσε ως στόχους της ομάδα την κατάκτηση ενός τίτλου και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός τεχνικός, όπως και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά προκειμένου η ΑΕΚ να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών.

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο γίνεται. Είμαστε πέντε βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε για να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Η επόμενη σεζόν, όμως, θα είναι πιο σημαντική. Θέλουμε να είμαστε μία σοβαρή εναλλακτική υποψηφιότητα για τον τίτλο που τα τελευταία 16 χρόνια παίρνουν δύο ομάδες στην Ελλάδα. Πέρα από τη δουλειά, έχει σημασία και ο καλός σχεδιασμός για το μέλλον», τόνισε ο νέος τεχνικός της Ένωσης και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ ήθελε τριετές συμβόλαιο, εγώ ήθελα μονοετές, αλλά επέμειναν επειδή αναλαμβάνω ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει και δεν έχω σχεδιάσει την ομάδα. Έτσι αποφάσισα να υπογράψω για δύο χρόνια. Είχα άλλες προτάσεις, καλύτερες οικονομικά, αλλά η διοίκηση της ΑΕΚ με εξέπληξε μιλώντας μου για την πρόθεσή της να ενισχύσει τις ακαδημίες της. Θέλουν περισσότερους Έλληνες στην ομάδα και δεν πιέζουν από την πρώτη χρονιά. Θέλουν, όμως, σταδιακή βελτίωση. Το πλάνο μού φάνηκε ελκυστικό».

Όσον αφορά τις ομοιότητες της νέας του ομάδας με τη Σεβίλλη, επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πολύ υψηλότερους προϋπολογισμούς, αλλά δεν σ' τα εξασφαλίζει όλα το χρήμα. Αυτή την φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε στην ΑΕΚ, η οποία είναι πολύ σημαντική ομάδα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε με τη δουλειά να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό».

Τέλος, Ο Χιμένεθ κάλεσε τους Σκόκο και Μπλάνκο να κερδίσουν τα συμβόλαια που επιθυμούν με την ΑΕΚ μέσω της σκληρής δουλειάς. «Ένας πολύ ποιοτικός παίκτης δεν σημαίνει αυτόματα ότι εξαιρείται από τη σκληρή δουλειά. Για παράδειγμα, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο -κατά τη γνώμη μου, ο Μέσι- δουλεύει πάρα πολύ. Γι' αυτό είναι καλός παίκτης, επειδή δουλεύει».