Κρίνεται η τύχη της Λίβερπουλ!

Σήμερα, αρχίζει η διαμάχη της Royal Bank of Scotland με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ...

Σήμερα, αρχίζει η διαμάχη της Royal Bank of Scotland με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Τζορτ Τζιλέτ και Τομ Χικς για την πώληση της ομάδας στη NESV, την εταιρεία, η οποία είναι έτοιμη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των «κόκκινων».

Μάλιστα, προς έκπληξη όλων, στη χθεσινή ανακοίνωση του προγράμματος της δίκης δεν αναρτήθηκε το όνομα του Μάρτιν Μπρότον, του ανθρώπου που έχει τοποθετηθεί από την τράπεζα στη θέση του προέδρου της Λίβερπουλ. Την τράπεζα θα εκπροσωπήσουν διοικητικά στελέχη, τα οποία καλούνται να αποδείξουν ότι η κίνηση τον Τζιλέτ-Χικς να απομακρύνουν δυο μέλη του Δ.Σ. της Λίβερπουλ το βράδυ της απόφασης για την πώληση του συλλόγου, δεν μπορούσε να επιτραπεί.

Αν το Δικαστήριο αποφασίσει ότι οι δυο Αμερικανοί δεν είχαν τη δικαιοδοσία να αποφασίζουν για το ποιοι αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο από τη στιγμή που η Λίβερπουλ τελούσε υπό το "καθεστώς" της Royal Bank of Scotland , τότε αυτόματα η Λίβερπουλ θα μπορεί να περάσει στα χέρια του Τζον Χένρι, ιδιοκτήτη της NESV. Βέβαια η είδηση, η οποία έχει προκύψει από χθες το απόγευμα, περί νέου αγοραστή από την Σιγκαπούρη, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ωστόσο, το ζητούμενο για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είναι να αποφασιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο αν η απόφαση πώλησης το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου ήταν νόμιμη ή όχι παρά την αντίθετη γνώμη των Τζιλέτ και Χικς.