Το ταξίδι του Ναδάλ για το Αυστραλιανό Όπεν

Στις 17 Γενάρη πρόκειται να ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς...

2'

Στις 17 Γενάρη πρόκειται να ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς στο τένις, το Αυστραλιανό Όπεν και ήδη ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται στην Μελβούρνη.

Ο Ισπανός πρωταθλητής έχει φτάσει στην Αυστραλία από χθες το βράδυ. Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει από την προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε προπόνηση το πρωί παρά το γεγονός ότι η βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες του. Τέλος, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους οπαδούς για την στήριξη στο πρόσωπο του. Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα προσπαθήσει να γίνει ο όγδοος μόλις τενίστας στην ιστορία που θα θριαμβεύσει και στα τέσσερα Grand Slam την ίδια σεζόν.

Εξάλλου, σε αύξηση των χρηματικών επάθλων στο αυστραλιανό Όπεν προχώρησαν οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της σεζόν. Όπως ανακοινώθηκε, στη διοργάνωση του 2011 (17-30 Ιανουαρίου) θα δοθούν 24.2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι αυξημένο κατά 3.8% σε σχέση με πέρσι και είναι το μεγαλύτερο που έχει θεσπιστεί στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ο νικητής, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα βάλει στο λογαριασμό του 2.1 εκατομμύρια δολάρια και ο φιναλίστ 1 εκατ. Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν ένα ακόμα κίνητρο στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος για να αποδώσουν τα μέγιστα.

Σημειώνεται πως εκτός του Ναδάλ, πρόκειται να συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου τένις, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ που έχει μπει προ πολλού στο πάνθεον των κορυφαίων όλων των εποχών αλλά και η Σερένα Ουίλιαμς, η οποία θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της μετά από μακρόχρονη απουσία από τα κορτ λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή