Χιμένεθ: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε δηλώσεις που παραχώρησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό...

2'

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε δηλώσεις που παραχώρησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό («Cadena Ser»), τόνισε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη η ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Το νικηφόρο ντεμπούτο του Ανδαλουσιανού προπονητή έγινε είδηση στην πατρίδα του και ο ίδιος μίλησε για την αποστολή που ανέλαβε.

«Ήρθαμε σε μια ιστορική ομάδα, που μετρά 16 χρόνια χωρίς τίτλο, ήταν στη μέση της βαθμολογίας κι έχανε αγώνες. Είμαστε εδώ μόλις μία εβδομάδα κι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, στην ομάδα και τις υποδομές, προκειμένου να βοηθήσουμε το σύλλογο να μεγαλώσει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα, αλλά χρειάζονται υποδομές, περισσότερη πειθαρχία και καλύτερο συντονισμό. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι υπάρχει η πρώτη ύλη. Αυτή η περιπέτεια μόλις άρχισε. Νικήσαμε σε ένα ματς, αλλά είναι σαν να μην κάναμε τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να δουλέψουμε, γιατί μέχρι το Δεκέμβριο δεν μπορείς να ξέρεις αν χρειάζεται να γίνει κάποια μεταγραφή, αν θα προωθήσεις κάποιον παίκτη από το φυτώριο κλπ. Άρα απομένει πολλή δουλειά», δήλωσε ο 46χρονος τεχνικός, ενώ για το συμβόλαιό του ανέφερε: «Αρχικά ήθελαν να συνεργαστούμε για φέτος κι άλλα δύο χρόνια, αλλά τελικά συμφωνήσαμε για φέτος κι άλλον ένα χρόνο. Μετά εγώ επιλέγω αν θα συνεχίσω ή όχι».

Προβληματισμός για το δεξί άκρο

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σανέλ Γιάχιτς στον αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο για το Europa League. Δεδομένου ότι εκτός μάχης παραμένει ο κλινήρης Πατσατζόγλου και ο τραυματίας Γεωργέας, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για το δεξί άκρο της άμυνας. Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη ο νεαρός Ανέστης Αργυρίου να κάνει ντεμπούτο σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ, χωρίς να αποκλείεται κάποια «αλχημεία» από τον Μανόλο Χιμένεθ. Δύσκολα θα είναι στην αποστολή και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα και ελπίζει να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή