Τα άγνωστα sports του καλοκαιριού
Μήπως όμως βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Θες να φύγεις από τα τετριμμένα; Ιδού 5 άγνωστα σπορ στην Ελλάδα, πασίγνωστα όμως στο εξωτερικό.
1. Θαλάσσιο καγιάκ
Γίνε και εσύ... Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας θαλάσσιο καγιάκ.
Πρόκειται για ένα σκαρί εμπνευσμένο από το καγιάκ των Εσκιμώων, με τον επιβάτη να βρίσκεται στεγανά μέσα στο σκάφος.
Το θαλάσσιο καγιάκ προσφέρεται για εξερευνήσεις και θαλασσινά ταξίδια, ενώ με αυτό μπορείς να συνδυάσεις την κωπηλασία με την ιστιοπλοΐα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόσεις ακόμα και πανιά!
2. Zorbing
Πρόκειται για μια δραστηριότητα που αφορά το βουνό, αλλά είναι εξίσου απολαυστική και στη θάλασσα, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ μπαίνεις σε μια πλαστική μπάλα και... τσουλάς!
To zorbing εμφανίστηκε την δεκαετία του 1990 στη Νέα Ζηλανδία και στη λίστα των extreme sports το 1998. Στην ουσία, δύο ξεχωριστές σφαίρες από εύκαμπτο πλαστικό βρίσκονται η μία μέσα στην άλλη.
Στην εσωτερική σφαίρα -με διάμετρο περίπου 2 μέτρα- χωράει 3 επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν μια ανεπανάληπτη βόλτα.
3. Water jet packing
To water jet packing κυριολεκτικά απογειώνει τους λάτρεις του.
Φορώντας το ειδικό μηχάνημα στην πλάτη σου, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα, κρατάς γερά τις χειρολαβές και με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, πέταξες!
Μέχρι τα 10 μέτρα ύψος μπορείς να φτάσεις και να «πιάσεις» τα 35 χλμ/ώρα, βλέποντας τους υπόλοιπους λουόμενους από ψηλά.
4. Υποβρύχιο χόκεϊ
Η καλοκαιρινή παραλλαγή του γνωστού αθλήματος απαιτεί πισίνα, μπαστούνι και ειδικά στικ, αντί για μπάλες, που επιπλέουν στο νερό.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρεις και καλό κολύμπι και ελεύθερη κατάδυση, ενώ χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό όπως μάσκα, αναπνευστήρας και βατραχοπέδιλα.
Πρόκειται για ομαδικό άθλημα και απαιτούνται δύο ομάδες των έξι ατόμων. Ο αγώνας διεξάγεται σε δύο ημίχρονα των 15 λεπτών.
5. Stand Up Paddle (S.U.P)
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το αγαπημένο των σταρ του Hollywood. Με απλά ελληνικά, το S.U.P δεν είναι τίποτα περισσότερο από όρθια κωπηλασία.
Μας έρχεται από την Πολυνησία, όπου στις αρχές τις δεκαετίας του 1950 οι εκπαιδευτές surf ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν κουπιά για να «πιάσουν» το κύμα που ήθελαν.
Το S.U.P όμως μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, γι΄ αυτό το λόγο συνιστάται μόνο σε όσους έχουν άρτια φυσική κατάσταση.