Ευρωμπάσκετ: Καλή κλήρωση για την Εθνική

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2011. Ένα Ευρωμπάσκετ το οποίο ...

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2011.

Ένα Ευρωμπάσκετ το οποίο μετά από απόφαση της FIBA θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου μέχρι 18 Σεπτεμβρίου στη Λιθουανία, στις πόλεις Αλίτους, Κλαπέιντα, Πανεβέτζις, Σιαουλιάι και σε Βίλνιους-Κάουνας.
24 ομάδες θα λάβουν μέρος στα γήπεδα της Λιθουανίας. Αυτή ήταν η απόφαση της FIBA για διεύρυνση των ομάδων με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος.
Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 6.
Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι
Στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν δυο γκρουπ των 6 ομάδων εκ των οποίων προκρίνονται οι 4 πρώτοι, για να ξεκινήσει η τελική φάση των 8.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Περισσότερο βαλκανικό πρωτάθλημα παρά Ευρωμπάσκετ θυμίζει ο όμιλος που προέκυψε στην Εθνική Ελλάδας, καθώς εκτός από την ίδια συμμετέχουν ακόμη τέσσερις εκπρόσωποι της βαλκανικής χερσονήσου.
Πρόκειται για την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ επίσης στο γκρουπ θα βρεθεί και η ομάδα που θα τερματίσει στον τελευταίο προκριματικό γύρο. Στη μίνι διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο και θα δώσει τα δύο τελευταία εισιτήρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος η Ουγγαρία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία.
Από τους υπόλοιπους ομίλους μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πρώτος όπου θα κοντραριστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί, οι Τούρκοι και οι διοργανωτές Λιθουανοί.

Η κληρωτίδα έβγαλε τις εξής ομάδες

Α όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μ.Βρετανία, Πολωνία, 2η προκριματικών
Β όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία
Γ όμιλος: Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία, 1η προκριματικών
Δ όμιλος: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία

-Στα προκριματικά θα παίξουν Φινλανδία, Ουγγαρία και Πορτογαλία