Καταγγελίες-ΣΟΚ για καταναγκαστικά έργα ενόψει Μουντιάλ στο Κατάρ

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε και δημοσίευσε ο Guardian, τουλάχιστον 44 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και για… καταναγκαστικά έργα!

Στο δημοσίευμα του βρετανικού μέσου παρουσιάζονται τρομερές λεπτομέρειες και έρχονται στο φως αποκαλύψεις, που αν ευσταθούν, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που έχουν ερωτηθεί, τα έργα είναι… καταναγκαστικά και αρκετοί από αυτούς είναι απλήρωτοι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικά ενδεικτικά στοιχεία αναφέρουν πως υπάρχει καταναγκαστική εργασία για την ανέγερση των γηπέδων αλλά και εργάτες που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και συνεχίζουν να εργάζονται για πάρα πολλές ώρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργατών, οι επικεφαλής των εργασιών τους έχουν κατασχέσει τις ταυτότητες και τα διαβατήρια για να τους έχουν δέσμιους ενώ παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατεί στην περιοχή δεν τους παρέχεται ούτε πόσιμο νερό!

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο στο Onsports.gr