Χιμένεθ: "Οι δικοί μου δεν πρόκειται να δειλιάσουν»

Η ΑΕΚ δεν φοβάται τον αγώνα της Τούμπας, δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, στην συνέντευξη Τύπου...

4'

Η ΑΕΚ δεν φοβάται τον αγώνα της Τούμπας, δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής της «Ενωσης» τόνισε πως η ομάδα του έχει αγωνία, αλλά όχι φόβο και εξέφρασε την πεποίθηση πως αν ο διαιτητής δεν επηρρεαστεί από την ατμόσφαιρα του αγώνα, τότε όλοι θα δουν έναν ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα όπου θα κερδίσει ο καλύτερος. Είπε ακόμα πως η ιστορία της ΑΕΚ είναι αυτή που την κάνει μεγάλη, αλλά τώρα μιλάμε για το παρόν και με βάση αυτό η ομάδα έχει ήδη πετύχει πολύ περισσότερα απ' όσα περίμενε.

Αρχικά ο κ. Χιμένεθ είπε:

«Ηξερα ότι με το που θα ερχόμουν στην Ελλάδα θα υπήρχαν τέτοια παιχνίδια. Εχω έρθει στην Ελλάδα με μεγάλη φιλοδοξία και θέλω να προσπαθήσω να βελτιώνομαι. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΑΕΚ και οι ποδοσφαιριστές της είναι πολεμιστές. Εχουν γραφτεί πολλά, έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά η σημερινή μέρα ανήκει στην ΑΕΚ. Τρίτη στη βαθμολογία, και ζωντανή σε ένα ημιτελικό απέναντι σε μια ομάδα παρόμοια με μας. Η ιστορία είναι αυτή που μας κάνει μεγάλους. Νιώθω περηφάνεια για τους ποδοσφαιριστές μου. Αν χάσουμε θα γράψετε πολλά και θα πείτε πολλά. Αλλά σήμερα αυτή τη στιγμή μόνο ένα πράγμα μπορούμε να γνωρίζουμε: ότι η ΑΕΚ δίνει στο αγωνιστικό κομμάτι περισσότερα απ’ όσα περιμένουμε. Δεν μιλάμε για την ιστορία της, μιλάμε για το παρόν. Mε όλα όσα έχει υποφέρει η ΑΕΚ, τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν, σήμερα είναι τρίτη στη βαθμολογία κα διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό.

Για το κίνητρο που χρειάζεται ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του:

«Ο ενθουσιασμός που υπάρχει τις τάξεις των φιλάθλων μας δίνει κίνητρο. Oχι μόνο σε μας αλλά και στους ίδιους. Θεωρώ ότι βγάζουμε παραπάνω απ' όσα έχουμε. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα, το ξέρω, στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να είναι αυτό αρκετό για να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν είναι πως το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Κάθε προπονητής χρησιμοποιεί τους παίκτες που θεωρεί απαραίτητους για την ομάδα. Ο προηγούμενος προπονητής, με την εμπειρία του ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Εγώ αυτό που έχω πει στους παίκτες μου είναι ότι νοιώθω υπερήφανος γι’ αυτούς και θέλω κι αυτοί με τη συμπεριφορά τους να μου δώσουν ένα κίνητρο. Είμαι άνθρωπος που χρειάζομαι κίνητρα. Εχω από μόνος μου κίνητρα, αν μου δώσουν κι εκείνοι, μπορώ και να πετάξω».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και αν θεωρεί ότι θα επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα:

«Είχα σκοπό να δω με ποιο τρόπο θα πω κάτι για αυτό αν δε μου κάνατε την ερώτηση. Ποτέ δεν έχω μιλήσει αρνητικά για διαιτητή. Σε κάποια παιχνίδια έχουμε ζημιωθεί, σε άλλα ήταν υπέρ μας. Είναι πράγματα που γίνονται στο ποδόσφαιρο και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Σέβομαι τους παίκτες και ό,τι έχει να κάνει με τη διαιτησία είναι πολύ δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Θα κάνω μια σκέψη που είναι δεδομένη, η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα έχει σημαντικό ρόλο. Έχω παίξει στην Τούμπα σαν ποδοσφαιριστής όταν παίζαμε τη «ζωή» μας και μια πρόκριση, όπως τώρα. Αν υπάρχει ένας διαιτητής που δε θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα και την πίεση που θα του ασκηθεί, θα είναι ποδοσφαιρικός ο αγώνας. Αν τον επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς πάλι θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος σε αυτό αλλά και σε όλα τα παιχνίδια του. Από τώρα θα έχει όλη την πίεση από τη δική μου πλευρά, εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο, κοιτάζω το καλό της ΑΕΚ και υπάρχουν κανονισμοί, από τη FIFA από τους κανόνες του παιχνιδιού. Όλα εξαρτώνται από μια μπάλα. Όποιος δεν είναι έτοιμος για αυτόν τον αγώνα, παίκτες προπονητές παράγοντες, δεν είναι έτοιμος για το ποδόσφαιρο συνολικό. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πίεση, φόβος, αγωνία. Εμείς έχουμε αγωνία, όχι φόβο. Η Τούμπα είναι μια δυνατή έδρα που στηρίζει την ομάδα της. Ελπίζω οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να κάνουν τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτάνε την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν πρόκειται να δειλιάσουν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή