Σάντος: «Νίκη έστω και με... μισό-μηδέν!»

Ο Φενάντο Σαντος εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης...

Ο Φενάντο Σαντος εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Μάλτα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η νίκη, έστω και με… μισό-μηδέν, χωρίς να νοιάζεται ιδιαίτερα για το πόσα γκολ θα καταφέρουν να πετύχουν οι διεθνείς μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

«Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό, όπως συμβαίνει, άλλωστε, σε όλα τα τελευταία παιχνίδια. Το ματς είναι δύσκολο και εφόσον καταφέρουμε να το κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας.

Αυτό που θέλουμε είναι η νίκη, ανεξαρτήτως του πότε θα μπει το γκολ…

Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με την θεωρία, αλλά μέσα στο γήπεδο… Εκεί, λοιπόν, πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, να έχουμε σωστή οργάνωση, αλλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Εγώ θέλω να πάρουμε τη νίκη. Δεν μ’ ενδιαφέρει με πόσα γκολ διαφορά… Ας νικήσουμε ακόμα και με… μισό μηδέν! Αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι βαθμοί.

Είναι από τα πιο σημαντικά ματς για την ομάδα μας κι εφόσον πάρουμε τη νίκη θ’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια του ομίλου.

Τα δύο συγκεκριμένα ματς με τη Μάλτα, όλες οι ομάδες που στοχεύουν στην πρόκριση, θεωρούν ότι πρέπει να τα κερδίσουν. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε κι εμείς…

Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, έχω αποφασίσει ποιοι θ’ αγωνιστούν. Το μοντέλο της ομάδας μας, άλλωστε, δεν αλλάζει και είναι γνωστό από τότε που ανέλαβα. Θεωρώ ωστόσο, ότι εύκολα ή δύσκολα πρέπει να νικήσουμε.

Η Μάλτα δεν έχει τίποτα να χάσει… Δεν θα υποβιβαστεί αν μείνει τελευταία στον όμιλο, μ’ αυτή την λογική, λοιπόν, δεν θα έχουν άγχος, θα παίξουν το παιχνίδι τους και θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί, που τρέχει, ενώ έχει κάποια θετικά στοιχεία, όπως και τρεις-τέσσερις αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι είναι γρήγοροι και παίζουν καλά στην αντεπίθεση…».