Θ. Γιαννακόπουλος: «Κάποιοι μας είχαν διαγράψει»

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ, τον Σπανούλη, τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό....

10'

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ, τον Σπανούλη, τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και για πολλά άλλα μίλησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την πρόκριση, καθώς κάποιοι λοιδορούσαν τους «πράσινους».

«Πρέπει να πω με παρρησία και να ακούσουν οι θεατές πως ό,τι έχουμε εμείς στον Παναθηναϊκό και ό,τι σκεφτόμαστε το λέμε. Ήταν μεγάλη επιτυχία γιατί μας είχαν διαγράψει και όχι μόνο, αλλά μας λοιδορούσαν, έλεγαν για αποκαθήλωση του Παναθηναϊκού και την πτώση της αυτοκρατορίας. Έπρεπε να σκεφτούν την προϊστορία, 12 πρωταθλήματα, 5 ευρωπαϊκά και όμως υπήρχε αμφισβήτηση. Μας είχαν βάλει σε μια γωνιά και δεν μας υπολόγιζαν. Έχουμε όμως το μέταλλο του πρωταθλητή. Έμείς όχι μόνο τους διαψεύσαμε, αλλά αντίθετα βγήκαμε πρωταγωνιστές και δυνατοί.Θέλω να τονίσω αυτό που γινόταν όλο το χειμώνα. «Αποκαθήλωση», «ξεκίνησε το τρένο», «πέφτει η αυτοκρατορία». Εδειξε η αυτοκρατορία ότι υπάρχει και θα υπάρχει. Και έδειξε το δρόμο που ήταν ο καταλληλότερος για την ομάδα. Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να κερδίσουμε το 6ο αστέρι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τόνισε πως η επιτυχία του Παναθηναϊκού οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρόλοι μεταξύ διοίκησης και προπονητή είναι διακριτοί και πως υπάρχει αμοιβαία αλληλοεκτίμηση.

Ερωτώμενος για την χθεσινή δήλωσή του πως χαίρεται που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, είπε ότι δεν την παίρνει πίσω και πως η αντιπαλότητα είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Τόνισε δε πως και ένας Ολυμπιακός στη θέση του θα χαιρόταν αν είχε αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός.

Αναφέρθηκε ακόμα στον Βασίλη Σπανούλη εξωτερικεύοντας την πικρία του για το γεγονός ότι ενώ ο Παναθηναϊκός πλήρωσε όπως είπε 550.000 δολάρια στο ΝΒΑ για να τον φέρει πίσω, εκείνος σε συνέντευξή του είπε πως ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα γι’ αυτόν.

Αναφερόμενος εξάλλου στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, τόνισε πως η πολυμετοχικότητα τον έβλαψε ανεπανόρθωτα γιατί πήραν τις μετοχές πολύ δυναμικοί άνθρωποι με ισχυρές προσωπικότητες που ο καθένας έκανε του κεφαλιού του.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αναλάβει ο ίδιος και ο αδερφός του Παύλος τον Παναθηναϊκό, επειδή είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Παύλου, τόνισε πως από την πρόθεση μέχρι την απόφαση υπάρχει μεγάλη απόσταση και πως σύμφωνα με την έκθεση της Ντελόιτ τα χρήματα που λείπουν είναι τόσο πολλά που δεν μπορεί ένας μόνο άνθρωπος να σηκώσει το βάρος.

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως δεν πρόκειται ούτε αυτός ούτε ο Παύλος Γιαννακόπουλος να αφήσουν τον Παναθηναϊκό να διαλυθεί αν η κατάσταση φτάσει σε αδιέξοδο.

«Ανάγκα και οι θεοί πείθονται», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε:

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Είναι αλήθεια ότι είναι κορυφαία επιλογή ο Ομπράντοβιτς. Να λάβετε υπόψιν την πολιτική που ακολουθούμε σαν αδέρφια. Εχουμε ξεχωρίσει τους ρόλους μας. Από την είσοδο του αγωνιστικού χώρου μέχρι έξω από αυτόν, υπεύθυνος είναι ο Ομπράντοβιτς. Από εκεί και μετά είμαστε εμείς. Εχουμε διαφορετικούς ρόλους γι’ αυτό και είμαστε αγαπημένοι. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι γνώστης του αντικειμένου και του υλικού που έχει στα χέρια του και αυτά είναι τα εχέγγυα και τα κίνητρα για να έχει επιτυχία. Τον τιμούμε, τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε όπως κάνει κι εκείνος. Είναι διακριτοί οι ρόλοι και ξεχωριστοί κι αυτό του δίνει την δυνατότητα να κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει πολύ καλά.

Για τη χθεσινή δήλωσή του «χαίρομαι που αποκλείστηκαν» που αναφερόταν στον Ολυμπιακό:

«Θέλω να πιστεύω ότι είμαι άντρας και φοράω παντελόνια. Ο,τι σκέφτομαι αυτό και λέω. Δεν κρύβομαι. Θέλω να δώσω μια εξήγηση να την ακούσουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ηταν μια δήλωση που δεν την παίρνω πίσω. Για μένα είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα. Ολοι οι φίλοι της Ρεάλ χειροκρότησαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Το ίδιο συμβαίνει με τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το λέω με παρρησία ότι μεταξύ Σιένα και Ολυμπιακού δεν θα μπορούσα να επιλέξω τον Ολυμπιακό για ευνόητους λόγους. Αν έχανε ο Παναθηναϊκός με το χέρι στην καρδιά πείτε μου ότι δεν θα χαίρονταν οι Ολυμπιακοί. Όταν υπάρχει αντιπαλότητα υπάρχει και η χαρά και η λύπη.

Για το τι θα συνέβαινε αν προκρίνονταν και οι δύο «αιώνιοι»:

«Αν αναλογιστεί κανείς το παρελθόν, μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Θα είχαμε καραβάνια φιλάθλων, αστυνομίες, ιστορίες και παρατράγουδα. Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες αφού πάει μία μόνο ελληνική ομάδα θα αντιπροσωπεύσει τα ελληνικά χρώματα. Θέλω να ελπίζω ότι θα πάρουμε το 6ο πρωτάθλημα και θα μεγαλουργήσει ο ελληνικός αθλητισμός. Αυτό που λέω θέλω να πιστεύω ότι το λένε και οι αντίπαλοί μας».

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Δεν θα ήθελα να πω καμία κουβέντα για τον αθλητή που άλλωστε έπαιξε και στον Παναθηναϊκό. Να λέγονται αλήθειες. Εγώ έδωσα 550.000 δολάρια σε ομάδα του ΝΒΑ για να τον ξαναφέρω πίσω στην Ελλάδα. Δεν θέλω να μπω σε παρασκήνιο και λεπτομέρειες. Με πίκρανε ο Βασίλης που τον είχα σαν παιδί μου όταν είπε σε συνέντευξή του ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα γι’ αυτόν. Εμείς πληρώσαμε λεφτά για να φέρουμε πίσω τον Βασίλη».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο από τα 5 ευρωπαϊκά:

«Πάντοτε το τελευταίο είναι το καλύτερο. Αλλά δεν ξεχνάω το πρώτο που είχαμε πάρει στο Παρίσι. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι το μέταλλο του Παναθηναϊκού είναι τέτοιο που είναι ταγμένος να πρωταγωνιστεί και να παίζει κάθε χρόνο στο φάιναλ φορ και να κατακτά τον τίτλο. Η προϊστορία το έχει δείξει και γι΄αυτό πρέπει να είναι χαρούμενοι όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού».

Για το αν το χρήμα φέρνει την ευτυχία:

«Εχουμε αποκτήσει πείρα, γιατί είμαστε κοντά στο μπάσκετ 17 χρόνια και στον Παναθηναϊκό 35 χρόνια. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει μας οδηγεί όχι σε ατραπούς αλλά σε λεωφόρους. Το να βάζει κανείς πολλά χρήματα δεν σημαίνει ότι θα κάνει μεγάλη ομάδα. Πρέπει να υπάρχει αγάπη και σύμπνοια σε όλους τους φορείς. Προπονητικό τιμ, αθλητές και διοίκηση να είναι αγκαλιασμένοι ο ένας να σέβεται να εκτιμά και να βοηθά τον άλλον. Αυτό το έχουμε κατακτήσει με την πείρα και την πολύχρονη ενασχόλησή μας με το άθλημα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό:

«Η πολυμετοχικότητα έβλαψε τον Παναθηναϊκό. Πήραν μετοχές άνθρωποι πολύ δυναμικοί από πλευράς οικονομικής ευρωστίας, αλλά και ισχυρή γνώμη. Ο ένας δεν προσπαθούσε να βοηθήσει τον άλλο και όλοι μαζί τον Παναθηναϊκό, αλλά ο καθένας έκανε του κεφαλιού του. Φτάσαμε να δαπανηθούν πολλά λεφτά χωρίς προοπτική για το μέλλον. Λυπάμαι γι’ αυτή την κατάσταση γιατί εγώ θέλω να κερδίζει ο Παναθηναϊκός ακόμα και στο πινγκ πονγκ. Η πολυμετοχικότητα δυστυχώς έβλαψε ανεπανόρθωτα τον Παναθηναϊκό».

Για το αν προτίθεται η οικογένεια Γιαννακόπουλου να αναλάβει τον Παναθηναϊκό:

«Από την πρόθεση μέχρι την απόφαση είναι μεγάλη η απόσταση. Από τον Παναθηναϊκό λείπουν πάρα μα πάρα πολλά χρήματα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ντελόιτ είχε πει πως τα επόμενα δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα άνοιγμα ύψους 162 εκατ. ευρώ, κανείς δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι εμείς, η οικογένεια, που δίνουμε 35 χρόνια χρήματα, το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Να βοηθήσουμε να ξαναβρεί ο Παναθηναϊκός το δρόμο του. Αυτό θα κάνουμε και θα το επιδιώξουμε και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και άλλους Παναθηναϊκούς. Ο Δημήτρης Γόντικας και το λέω με παρρησία το ρόλο του τον επιτελεί με άριστο τρόπο. Αλλά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πρέπει να ομονοήσουμε, να βοηθήσουμε ώστε ο Παναθηναϊκός με την 100χρονη ιστορία του να βρει το δρόμο του. Είναι αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να είναι στη γωνία και να μην μπορεί να ανορθωθεί. Πρέπει να έχει όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον. Και για μένα και για τον αδερφό μου τον Παύλο, όποιος είναι Παναθηναϊκός και βοηθάει είναι άξιος τιμής. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Θεωρήστε ότι μέσα σ’ αυτούς είμαστε κι εμείς και σαν άνθρωποι και σαν αδέρφια και σαν οικογένεια. Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω να αναλάβουμε, αλλά ανάγκα και οι θεοί πείθονται. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Δεν θέλω να δώσω φρούδες ελπίδες. Μόνο να πω στον κόσμο ότι εμείς θα βοηθήσουμε. Εγώ σαν καλός Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρομαι αν θα είμαι μπροστά ή πίσω. Είμαι εδώ για να βοηθάω τον Παναθηναϊκό για να βγει από την κατάσταση που βρίσκεται».

Για το αν πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκλείσει την Μπαρτσελόνα:

«Διαβάζοντας τις εφημερίδες είχα αποκαρδιωθεί γιατί είχα αρχίσει κι εγώ να πιστεύω ότι δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Ομως η ομάδα και ο Ομπράντοβιτς έδειξαν τι μπορούν να κάνουν, να παίρνουν επιτυχίες με παίκτες όπως τον Καλάθη και τον Βουγιούκα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι η Σιένα είναι πιο βατή και ο Παναθηναϊκός θα περάσει στον τελικό και θέλω να ελπίζω όποια ομάδα κι αν είναι στον τελικό μας είναι αδιάφορο, ότι θα δείξουμε τις δυνατότητές μας και θα κατακτήσουμε το 6ο ευρωπαϊκό για να φέρουμε μια αίγλη στον ελληνικό αθλητισμό.

Για την αλλαγή διαιτητή:

«Δεν μπορεί την παραμονή του αγώνα να αλλάζει ο διαιτητής και μάλιστα ο πρώτος της συνάντησης. Είχα πράγματι ενδοιασμούς, αλλά ευχήθηκα στον κ. Λαμόνικα να έχει καλή τύχη και να σφυρίξει 50-50 και η καλύτερη ομάδα όποια κι αν είναι, είτε εμείς, είτε η Μπαρτσελόνα, να κερδίσει».

Για τον κόσμο του «τριφυλλιού»:

«Ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί 25.000 φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν άψογοι και δεν δημιούργησαν το παραμικρό. Και αυτό είναι στα συν της ιστορίας του. Είναι ευχής έργο να είναι πάντα έτσι και θέλω να ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει. Η βία πρέπει να εξαλειφθεί από τα γήπεδα και κάθε οικογενειάρχης να πηγαίνει με το παιδί του στο γήπεδο».

πηγή: onsports.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα