FIFA και Interpol κατά των στημένων αγώνων, συνεργάτιδα η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ παίρνει μέρος στη νέα δράση που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την Interpolέτσι ώστε να προχωρήσει περισσότερο στην πρόληψη και την πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων σε όλο τον πλανήτη.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μαζί με την Interpol δημιούργησαν ενότητες με εκπαιδευτικό υλικό έτσι ώστε να ενημερωθούν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές για τις παράνομες δραστηριότητες και συνολικά για το θέμα της χειραγώγησης αγώνων. Σκοπός της FIFA είναι να παράσχει την όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση γίνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του ποδοσφαίρου, για να αποφύγει την εμπλοκή τους σε «στημένα» παιχνίδια. Μάλιστα, στον οδηγό ενημέρωσης το μότο είναι τα «Τρία Άλφα», ήτοι η Αναγνώριση, η Αντίσταση και η Αναφορά, των συγκεκριμένων φαινομένων.

Στη δράση της FIFA και της Interpol, λαμβάνει μέρος και η ΕΠΟ η οποία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δίνει τους συνδέσμους της κάθε ενημερωτικής ενότητας. Οι ενότητες είναι τέσσερις και αφορούν ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών, ποδοσφαιριστές άνω των 19 ετών, προπονητές και διαιτητές. Παράλληλα, δίνονται και οι σύνδεσμοι για τις σελίδες της FIFAκαι της Interpolπου αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr