Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Η παράδοση στο Κύπελλο

Συνολικά 20 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι «ερυθρόλευκοι» και Θεσσαλονικείς σε ένα από τα… κλασικά ζευγάρια του θεσμού

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Η παράδοση στο Κύπελλο
2'

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου φτάνει στο τέλος της, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (2/4) θα γίνει η σέντρα του 21ου αγώνα των δυο ομάδων στον θεσμό. Όπως γίνεται κατανοητό, το εν λόγω ζευγάρι είναι από τα πιο συνηθισμένα στο Κύπελλο και οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της ομάδας φρόντισαν να κάνουν μια αναδρομή στα προηγούμενα ματς, «ξεσκονίζοντας» την… παράδοση των αναμετρήσεων με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά αναφέρεται: «Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αποτελούν ένα από τα κλασικά ζευγάρια του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να αναμετριούνται αρκετές φορές στις τελικές φάσεις της διοργάνωσης ή να διεκδικούν το τρόπαιο.

Ο αγώνας του Καραϊσκάκη είναι ο 20ος με ουσιαστικό ή τυπικό γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, μάλιστα, ήταν για τον τελικό του Κυπέλλου με τους Ερυθρόλευκους να φεύγουν νικητές τις τρεις φορές και τον ΠΑΟΚ να κατακτά το τρόπαιο το 1974. Έκτοτε οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου. Το 1981 και το 1992 (σε διπλή αναμέτρηση) νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, ενώ το 2001 στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το… ζευγάρωμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού τους βρίσκει αντιμέτωπους σε ημιτελικό. Η προηγούμενη ήταν το 1975 όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει 4-0. Από εκεί και πέρα, η παράδοση θέλει τον ΠΑΟΚ να συναντά τον Ολυμπιακό τις σεζόν που κατακτά το Κύπελλο. Μόνο το 1972 δεν βρέθηκαν αντίπαλοι. Το 1974 και το 2001 τον κέρδισε στον τελικό και το 2003 τον απέκλεισε με δύο νίκες στα προημιτελικά.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο onsports.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:14ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο