Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι, 3-1 τη Φιορεντίνα

Το πέμπτο κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Νάπολι η οποία επικράτησε 3-1 στον τελικό της Φιορεντίνα, σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από τα θλιβερά επεισόδια πριν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι, 3-1 τη Φιορεντίνα
2'

Εκτός από τα σοβαρά επεισόδια και τις διαβουλεύσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας, υπήρξε και παιχνίδι στο «Ολίμπικο» το οποίο ήταν αντάξιο των προσδοκιών με τη Νάπολι να είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού από τη Φιορεντίνα παίρνοντας με δίκαιο τρόπο τον τίτλο επικρατώντας 3-1.

Το ξεκίνημα, ήταν ονειρικό για τους «παρτενοπέι», καθώς ουσιαστικά στις πρώτες δυο φάσεις που δημιούργησαν ευτύχισαν να σκοράρουν για να κατακτήσουν και το τρόπαιο.

Μόλις στο 11' ο Χάμσικ έκανε μεγάλη κούρσα ανοίγοντας την μπάλα στον Ινσίνιε ο οποίος με εντυπωσιακό πλασέ, έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ιγκουαΐν να κάνει ωραία ενέργεια και να μοιράσει την μπάλα στα πλάγια, όπου και πάλι ο Ινσίνιε με δυνατό σουτ, σκόραρε για να κάνει το 2-0.

Κάπου εκεί, ήρθε και η αντίδραση των «βιόλα». Έτσι, στο 28' ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Ρέινα και με δυνατό σουτ, έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ακουιλάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν σε αντικανονική θέση με το τέρμα του να μην καταλογίζεται ποτέ. Στην επανάληψη η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα, πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση.

Οι προσπάθειές της έγιναν ακόμα μεγαλύτερες από το 78' και μετά, όταν και η Νάπολι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ινλέρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των τυπική γηπεδούχων, ήρθε στο 86΄όταν ο Ίλισιτς σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ.

Έτσι, στις καθυστερήσεις με τους «βιόλα» να έχουν αφήσει αρκετά κενά πίσω, ο Μέρτενς βρέθηκε απέναντι στον Νέτο και με ωραίο πλασέ, έκανε το 3-1 δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Φερνάντεζ), Ακουιλάνι (83' Μάτρι), Πιζάρο, Βάργκας, Βαλέρο, Ίλισιτς, Χοακίν (72' Ροσι).
ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ενρίκε, Αλμπιόλ, Φερνάντεζ, Γκουλάμ, Ινλέρ, Ζοργκίνιο, Χάμσικ (64' Μέρτενς), Καγιεχόν, Ινσίνιε (81' Τζεμαϊλί), Ιγκουαΐν (71' Πάντεφ).

Διαβάστε επίσης:

Φιορεντίνα-Νάπολι: Κρίσιμη η κατάσταση οπαδού

Πυροβόλησαν οπαδούς της Νάπολι πριν τον τελικό με την Φιορεντίνα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή