Μουρίνιο Vs Μπαρτσελόνα: Η συνήθεια που έγινε …εφιάλτης

Το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League, έχει μόλις τελειώσει… Ο έξαλλος Μουρίνιο, σηκώνεται από τις θέσεις της εξέδρας...

Το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League, έχει μόλις τελειώσει… Ο έξαλλος Μουρίνιο, σηκώνεται από τις θέσεις της εξέδρας όπου λίγη ώρα πριν τον είχε στείλει ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βόλφγκανγκ Σταρκ.

«Αν ανοίξω το στόμα μου και πω αυτά που θέλω, δύσκολα θα κάτσω ξανά σε πάγκους» τονίζει αρχικά ο Μουρίνιο εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην Μπαρτσελόνα: «Εάν ήμουν με την «Μπάρτσα» θα ντρεπόμουν. Συνεχώς αγωνίζεται με παίκτη περισσότερο. Οι αποβολές στους αγώνες της είναι σύνηθες φαινόμενο».

Και δεν έχει και άδικο… Το ρεκόρ του Πορτογάλου τεχνικού, απέναντι στην ομάδα της Καταλονίας, είναι μοναδικό! Ο «special one», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν από την εποχή που ήταν προπονητής της Τσέλσι, έχει δει επτά φορές αποβολή σε βάρος των ομάδων του, σε 14 αναμετρήσεις κόντρα στην Μπρτσελόνα.

Η αρχή έγινε στις 23 Φεβρουαρίου του 2005, όταν οι «μπλαουγκράνα» υποδέχτηκαν την Τσέλσι για τη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, αποβάλλεται στο 56ο λεπτό, προκαλώντας την οργή του Πορτογάλου τεχνικού, απέναντι στη διαιτησία. Για την ιστορία η Μπρτσελόνα ανατρέπει το εις βάρος 1-0, μετατρέποντάς το σε 2-1 με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο ομάδες κληρώνονται στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Στο 37ο λεπτό, η Τσέλσι μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ισπανού αμυντικού, Ασιερ ντελ Όρνο. Ο Μουρίνιο είναι έξαλλος ακόμα μια φορά…

Ο Μουρίνιο αλλάζει ομάδα και μετακομίζει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ιντερ. Πέρσι, οι δύο ομάδες συναντώνται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί κερδίζουν με 3-1 τον πρώτο αγώνα και πάνε στη Βαρκελώνη με προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τιάγκο Μότα, βλέπει την κόκκινη κάρτα στο 29ο λεπτό, με τον Μουρίνιο να αρχίζει πλέον να βλέπει εφιάλτες στο άκουσμα της ομάδας της Βαρκελώνης. Τελικά, η Ιντερ παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό και φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η αποβολή ήταν ανώδυνη και ο Πορτογάλος δεν το κάνει και θέμα…

Πλέον, από τον περασμένο Μάιο, ο Μουρίνιο ανακοινώνεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και καταφέρνει το απίστευτο! Σε τέσσερις αγώνες της «βασίλισσας της Ευρώπης» με τους «Μπλαουγκράνα», η ομάδα του Μουρίνιο μετρά 5 αποβολές.

Στη Βαρκελώνη, στον αγώνα πρωταθλήματος της Ισπανίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αποβάλλεται στις καθυστερήσεις ο Σέρχιο Ράμος. Οι μήνες περνούν και οι δύο ομάδες φτάνουν στις …ανοιξιάτικες μονομαχίες τους για πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Σημειώστε: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1, με αποβολή του Ραούλ Αλμπιόλ στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης για το Ισπανικό πρωτάθλημα, στις 17 Απριλίου.

Τρεις μέρες αργότερα, η Ρεάλ καταφέρνει να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα με γκολ στις καθυστερήσεις του τελικού κυπέλλου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, ο Μουρίνιο βλέπει τον Ντι Μαρία να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις των …καθυστερήσεων.

Το κακό όμως, έγινε ξανά! Το βράδυ της Τετάρτης, η βασίλισσα υποδέχεται την Μπάρτσα. Ο Πέπε στο 62’ δέχεται δικαιολογημένη κόκκινη κάρτα και αποβάλλεται, αφήνωντας την ομάδα του με δέκα παίκτες την ώρα που το σκορ είναι στο 0-0. Η αντίδραση του Μουρίνιο, αναγκάζει τον Σταρκ να αποβάλλει και τον Πορτογάλο τεχνικό. Αποτέλεσμα;
Τέσσερις αποβολές, μέσα σε δέκα μέρες και πέντε στις πέντε φετινές αναμετρήσεις της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα.

Από αυτό λοιπόν το απίστευτο ρεκόρ του special one, μπορούμε να πούμε πως είτε η Μπαρτσελόνα όντως τυγχάνει μεγάλης διαιτητικής εύνοιας, είτε ο Μουρίνιο, στην προσπάθειά του να …αποτάξει τον εφιάλτη που του προκαλεί η ομάδα της Καταλονίας, επιβάλλει στους παίκτες του το σκληρό παιχνίδι…

Τα συμπεράσματα δικά σας…