Στην Ντόρτμουντ η «σαλατιέρα»!

Πρωταθλήτρια Γερμανίας μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια, είναι και μαθηματικά η Ντόρτμουντ...
2'

Πρωταθλήτρια Γερμανίας μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια, είναι και μαθηματικά η Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Λεβερκούζεν στην έδρα της Κολωνίας (2-0), αφού με γκολ των Μπάριος (32’) και Λεβαντόφσκι (43’) πήρε το τρίποντο κόντρα στη Νυρεμβέργη στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ» και ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς από τις «ασπιρίνες». Μια διαφορά που είναι αδύνατον να καλυφθεί στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής , με την εντός έδρας νίκη τους, χάρη σε δυο γκολ του Νοβάκοβιτς (67', 82'), τα «κριάρια» της Κολωνίας πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα ξεφεύγοντας μάλιστα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη θέση των play out, τέσσερις βαθμούς. Οι πιθανότητες έτσι πλέον της ελληνικής παρέας να εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, ψαλιδίστηκαν αρκετά μετά και την ήττα (3-0) στο «Μπούχβεγκ» για το τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Μάιντζ (O Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ο Γιάννης Αμανατίδης έμεινε στον πάγκο ενώ ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού).

Αντίθετα, άλμα παραμονής έκανε η Στουτγάρδη επικρατώντας εκτός έδρας με ανατροπή της Χοφενχάιμ (2-1). Στα υπόλοιπα παιχνίδια που συμπλήρωσαν το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Bundesliga, η Φράιμπουργκ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αμβούργου με 0-2 (χάρη σε ισάριθμα γκολ του Παπίς Ντεμπά Σισέ που έφτασε τα 22 στο πρωτάθλημα), προσπερνώντας τα «κόκκινα σορτσάκια» στη βαθμολογία και πλησιάζοντας παράλληλα στο τρίποντο τη Νυρεμβέργη και τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Europa League, ενώ η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στο «AWD-Arena» όπου η Γκλάντμπαχ «αναθέρμανε» τις ελπίδες της για κατάληψη της 16ης θέσης που οδηγεί στα play out (μείωσε στους δύο από Άιντραχτ), παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο με 1-0 κόντρα στο Ανόβερο που παλεύει για την είσοδό του στα προκριματικά του Champions League.

Πλέον, η Μπάγερν με νίκη επί της Σάλκε (Σάββατο 19:30), καταλαμβάνει αυτή την τρίτη προνομιούχο θέση.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα άνοιξαν χθες οι αναμετρήσεις Καϊζερσλάουτερν- Σανκτ Πάουλι (2-0) και Βέρντερ Βρέμης- Βόλφσμπουργκ (0-1).

Πηγή: onsports.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή