Η Μπαρτσελόνα στο «Γουέμπλεϊ»

Στον τελικό του Champions League θα είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία στο «Καμπ Νου» παραχώρησε ισοπαλία στη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 1-1...

Στον τελικό του Champions League θα είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία στο «Καμπ Νου» παραχώρησε ισοπαλία στη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-1, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Λονδίνο.

Ο αγώνας είχε ένταση και πάθος, ωστόσο για καλή τύχη όλων των θεατών, έλειψαν τα πολλά νεύρα του πρώτου ματς και οι πολύ σκληρές μονομαχίες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε την Μπαρτσελόνα με το …αγαπημένο της 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βαλντές, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Άλβες, μασεράνο, Πικέ και Πιουγιόλ, ενώ στο κέντρο ήταν ο Μπούσκετς, με τους Τσάβι και Ινιέστα. Το επιθετικό τρίο, αποτέλεσαν οι Μέσι, Πέδρο και Βίγια.

Από την πλευρά του, ο Ζοζέ Μουρίνιο, πριν πάρει τη θέση του στη σουίτα που τον φιλοξένησε, λόγω της τιμωρίας από τον πρώτο αγώνα, παρέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης με διαφορετικό σύστημα από αυτό του πρώτου αγώνα. Ο Κασίγιας ήταν στο τέρμα, οι Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Καρβάλιο και Μαρτσέλο στην άμυνα, ο Ντιαρά με τον Αλόνσο σε ρόλο αμυντικών χαφ. Στην κορυφή του κέντρου πήρε –επιτέλους- θέση ο Κακά, ενώ οι Ρονάλντο και Ντι Μαρία άλλαζαν θέση στις πτέρυγες, με πιο προωθημένο τους τον Ιγκουαϊν.

Οι φιλοξενούμενοι, όντας η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ μπήκαν λίγο πιο δυνατά στο ξεκίνημα, ωστόσο η υπεροχή τους κράτησε μόνο πέντε λεπτά και μάλιστα χωρίς να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση.

Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια πήρε τα ηνία και στο 22ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Μπούσκετς να πιάνει ανενόχλητος κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσάβι, αλλά τον κασίγιας να διώχνει την μπάλα.

Η υπεροχή των Καταλανών συνεχίστηκε, με τους παίκτες της Ρεάλ να έχουν χάσει το ρυθμό που είχαν στο ξεκίνημα. Ο Μέσι μάλιστα στο 32’ και στο 34’ είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Κασίγιας, ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ισπανού γκολκίπερ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «άσφαιρες» στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή φάση ανήκε στη Ρεάλ. Ο Ρονάλντο στο 47’ ξεκίνησε μια κούρσα, η μπάλα κατέληξε στον Ιγκουαίν ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Βαλντέζ, ωστόσο ο Πορτογάλος στην προσπάθειά του, πέφτοντας έκανε φάουλ στον Μασεράνο και το γκολ ακυρώθηκε.
Ίσως αυτή φάση να μην έκανε καλό στους «μερένγκες», αφού η Μπαρτσελόνα αφυπνίστηκε και απάντησε με γκολ!

Στο 54ο λεπτό, ο Ινιέστα βρήκε πανέμορφα τον Πέδρο, αυτός πλάσαρε άψογα τον κασίγιας και οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν στη θέση του οδηγού…
Ενώ όλα έδειχναν όμως πως η Μπαρτσελόνα θα περάσει ένα ήσυχο βράδυ, στο 64’ η ομάδα της Μαδρίτης απάντησε στο γκολ, με τέρμα που σημείωσε ο Μαρσέλο, έπειτα από κοντινό σουτ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Βαλντές.

Από κει και πέρα, δεν σημειώθηκε κάτι το εξαιρετικό στον αγώνα. Μοναδική στιγμή που το πλήθος της Βαρκελώνης ξεσηκώθηκε, ήταν στο 90’, όταν ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, έδωσε τη θέση του στον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αποθεραπεύτηκε από την εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στο συκώτι σε χρόνο ρεκόρ και δίνει ξανά το παρών στους αγώνες της ομάδας.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ντε Μπλέκερε, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1 και τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Γουέμπλεϊ…


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-1 (3-1 συνολικό σκορ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Πουγιόλ (90΄ Αμπιντάλ), Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (+90΄ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (74΄ Κεϊτά).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αϊτόρ Καράνκα): Κασίγιας, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ντιαρά, Ρονάλντο, Κακά (60΄Οζίλ), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (55΄ Αντεμπαγιόρ)