Σάντος: «Λείπουν τα τμήματα υποδομής στην Ελλάδα»

Το πλάνο που ετοιμάζει για την Εθνική Ελλάδας ανέλυσε ο Φερνάντο Σάντος...

1'

Το πλάνο που ετοιμάζει για την Εθνική Ελλάδας ανέλυσε ο Φερνάντο Σάντος, στο περιθώριο της ημερίδας για τους προπονητές που διοργάνωσε χθες η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. «Για τα τμήματα υποδομής. Σύντομα θα το καταθέσουμε στον πρόεδρο με τον κύριο Φύσσα και θα δοθεί και στις Ενώσεις», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Αυτό λείπει στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες. Στην Πορτογαλία υπάρχει οργάνωση από τα μικρά τμήματα. Ακόμη και οι μεγάλες ομάδες δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Στην Ελλάδα υπάρχουν ταλέντα που ξέρουν μπάλα, αλλά δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Κι εκεί εντοπίζεται η ρίζα του προβλήματος».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημά της προπονητικής καριέρας του και τούς είπε ότι «είμαι ένας από εσάς», ενώ τούς έδωσε συμβουλές πώς να δουλεύουν με παίκτες μικρής ηλικίας και είπε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Θέλω να την οδηγήσω σε επιτυχίες και να δώσω μια ταυτότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Τάκης Φύσσας τόνισε: «Ο Σάντος μιλάει από καρδιάς. Είναι δουλευταράς, πολύ μεθοδικός, οργανωτικός και θα μας οδηγήσει σε επιτυχίες. Είναι ο ιδανικός για να μάθουμε δίπλα του». Από την πλευρά του, ο Βρύζας τόνισε: «Είμαι δίπλα στον προπονητή. Δουλεύουμε για να δώσουμε μια ταυτότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα το πόσο χρόνο θα μας πάρει. Να μιλάμε μια κοινή γλώσσα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή