Πυροβολισμοί διέκοψαν αγώνα ποδοσφαίρου

Πανικός σε γήπεδο του Μεξικού! Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων...

Πανικός σε γήπεδο του Μεξικού! Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τορεόν (πόλη στο βόρειο Μεξικό) προκάλεσε πανικό σε χιλιάδες θεατές της αναμέτρησης Σάντος-Μορέλια, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αποφασίσει τη διακοπή του αγώνα.

Το σφύριγμα έγινε στο 40ο λεπτό με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-0. Ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, με τον Αργεντινό επιθετικό της Σάντος Εμανουέλ Λουδουένα να παίρνει αγκαλιά ένα μικρό παιδί για να το προστατέψει.

Η ανταλλαγή πυρών άρχισε όταν σε μπλόκο αστυνομικών δυνάμεων, τρία φορτηγά δεν σταμάτησαν όπως τους ζητήθηκε. Ένοπλοι στα οχήματα άνοιξαν πυρ εναντίον των ανδρών της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν καταδίκασε την ανταλλαγή πυρών στην Τορεόν τονίζοντας πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρχές της Κοαουίλα ζητώντας «την προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον της δικαιοσύνης».