Ζημιές για την Τότεναμ

Ζημιογόνα αποδείχτηκε η περασμένη αγωνιστική σεζόν για την Τότεναμ, το οικονομικό έτος της οποίας έκανε τον κύκλο του ...

Ζημιογόνα αποδείχτηκε η περασμένη αγωνιστική σεζόν για την Τότεναμ, το οικονομικό έτος της οποίας έκανε τον κύκλο του στις 30 Ιουνίου.
Η Λονδρέζικη ομάδα κατέγραψε απώλειες ύψους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό οφείλεται αφενός στον μεγαλύτερο από ποτέ, κύκλο εργασιών που έφτασε τα 140εκατ, και αφετέρου στις δαπανηρές μεταγραφές των «σπιρουνιών», αφού ξοδεύτηκαν 23εκατ ευρώ για να αποκτηθούν παίκτες όπως οι Φαν ντερ Φααρτ, Γκαλάς και Πλετίκοσα.

Απ’ότι φαίνεται πάντως οι διοικούντες της ομάδας δεν τα έχουν βάψει μαύρα και αναμένουν σύντομα την ανάκαμψη στα οικονομικά του συλλόγου. Η αισιοδοξία αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 6% των εσόδων από τα εισιτήρια τη φετινή χρονιά, αλλά και στη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς τις αυξημένες πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, άρα και να βάλει στα ταμεία της επιπλέον «ζεστό» χρήμα, τότε μάλλον το μέλλον της ιστορικής ομάδας του Λονδίνου αναμένεται αρκετά προσοδοφόρο.