Σιόβας: Ο Σάντος κοιτάει όλες τις ομάδες

Μια από τις εκπλήξεις του Φερνάντο Σάντος στις κλήσεις που έκανε για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με την Αυστρία ήταν και η πρόσκληση στον Δημήτρη Σιόβα.

Ο αμυντικός του Πανιωνίου παραδέχτηκε μιλώντας στον Sentra 103,3 ότι δεν περίμενε να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
«Δεν το περίμενα. Αιφνιδιάστηκα κι εγώ ευχάριστα. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική. Είναι όνειρο ζωής για κάθε παίκτη. Μπορώ να πω όμως ότι είναι και μισή η χαρά μου γιατί δεν είναι καλή η θέση της ομάδας μου στο πρωτάθλημα», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε..

Για τη βοήθεια από τους συμπαίκτες του:
«Σίγουρα η ομάδα δεν πηγαίνει καλά αυτό τον καιρό. Πιστεύω με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου , άσχετα αν δεν τα πήγαμε καλά μέχρι τώρα. Η ομάδα είναι αυτή που βοηθά τον κάθε παίκτη να αναδειχθεί. Τους ευχαριστώ όλους από την ομάδα μου και το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να πάνε όλα καλά για την ομάδα από εδώ και πέρα και να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες των προπονητών που με κάλεσαν στην Εθνική».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος:
«Σίγουρα είχαμε κάποια προβλήματα στην ομάδα. Μπορώ να πω ότι είμαστε και άτυχοι σε πολλά παιχνίδια γιατί ενώ παίζαμε καλό ποδόσφαιρο ξαφνικά βρισκόμασταν πίσω στο σκορ από κάποια λάθη και ήταν δύσκολο αυτό να το ανατρέψεις μετά. Είμαστε σε μια κακή βαθμολογική θέση και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε».

Για τη φιλοσοφία του Σάντος να καλεί νέους παίκτες:
«Σίγουρα ο ερχομός του κυρίου Σάντος και μετά τις κλήσεις νέων παιδιών που δεν περίμενε κανείς να καλέσει , οι προσδοκίες μας έχουν ανέβει. Είναι πολύ καλό αυτό, πιστεύω ότι έτσι όπως λειτουργεί ο προπονητής κάνοντας βήματα σιγά - σιγά παίρνοντας παίκτες για να τους δει και με τον κορμό που ήδη έχει είναι πολύ καλό για την συνέχεια της Εθνικής. Αυτό δίνει και ένα κίνητρο επιπλέον για τους παίκτες που δεν έχει καλέσει να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο και να πιστέψουν ότι κάποια στιγμή μπορούν και αυτοί να πάνε στην Εθνική».

Για τον Φερνάντο Σάντος και την προσοχή που δείχνει στους νέους παίκτες:
«Έλεγα πάντοτε από την εποχή που ήμουν στην Ελπίδων ότι πρέπει να κοιτάξουν τα παιδιά που βρίσκονται εκεί γιατί είχαμε καταφέρει πολλά πράγματα. Είναι πολλά παιδιά που μπορούν να πάνε και αυτά στην Εθνική. Τα παιδιά που ήταν σε μικρές ομάδες ήταν δύσκολο να πάνε στην Εθνική παλαιότερα με τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό είναι το καλό ότι υπάρχουν καλοί παίκτες και στις άλλες ομάδες και να μην κοιτάνε μόνο τις μεγάλες ομάδες. Αυτό δεν το κάνει ο Σάντος ο οποίος κοιτά όλες τις ομάδες, όπως κοιτά και τις μικρές Εθνικές ομάδες και αυτό είναι το καλό.

Ο Σάντος ερχόταν, μας παρακολουθούσε και μας είχε δώσει ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας. Είχε έρθει πριν τα ματς με την Τσεχία, μας μίλησε και είμαστε ευχαριστημένοι. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον προπονητή, ανεβήκαμε ψυχολογικά όλοι και σίγουρα προσπαθήσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω άσχετα αν δεν το πετύχαμε. Από την στιγμή που τον είδαμε είπαμε ότι πάμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μας κοιτάξει ακόμη περισσότερο και να πάμε κι εμείς κάποια στιγμή στην Εθνική ανδρών».