Ρίχνει «καμπάνες» η FIFA

Αποβλήθηκαν από κάθε δραστηριότητα οι Άμος Αντάμου και Ρεϊνάλντ Τεμαρί...

1'

Αποβλήθηκαν από κάθε δραστηριότητα οι Άμος Αντάμου και Ρεϊνάλντ Τεμαρί, από την Εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με την κατηγορία του χρηματισμού, αφού προσέφεραν την ψήφο τους προς πώληση σχετικά με την ανάθεση των παγκοσμίων Κυπέλλων ποδοσφαίρου του 2018 και 2022.

Η ποινή που επέβαλλε η FIFA, για τα δύο μέλη της Επιτροπής, ήταν τρία χρόνια και 7.400 ευρώ για τον Αντάμου και ένας χρόνος με 3.700 ευρώ για τον Τεμαρί αντίστοιχα, διάστημα κατά το οποίο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Στο μεταξύ καμία ποινή δεν επιβλήθηκε στις Ισπανία-Πορτογαλία και Κατάρ, αφού η FIFA έκρινε πως δεν υπήρξαν αρκετά στοχεία που να αποδεικνύουν την καταγγελία για συμφωνία ανταλλαγής ψήφων για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022.

Η διαδικασία ανάδειξης των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2018 και του 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη με συμμετοχή 22 μελών αντί 24 που ήταν αρχικά. Αγγλία, Ισπανία-Πορτογαλία, και Ολλανδία-Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή