Μαρία Σάκκαρη: Αφιερώνω στην Ελλάδα την πρόκριση στους «4» του US Open – Πέρασε πολλά με τις φωτιές
Στην Ελλάδα αφιέρωσε τη νίκη της επί της Καρολίνα Πλίσκοβα και την πρόκρισή της στους «4» του US Open η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη τύπου μετά την μεγάλη εμφάνισή της τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Η Μαρία Σάκκαρη, μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις καταστροφές που έζησε η Ελλάδα από τις φωτιές του Αυγούστου λέγοντας ότι «το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου».
Η αφιέρωση της Μαρίας Σάκκαρη στην Ελλάδα
«Νομίζω ότι είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα. Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη.
Όλοι μου έλεγαν όμορφα λόγια μετά το Rolland Garros
Η 26χρονη τενίστρια αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που είχε μετά την πρόκρισή της στους «4» του Rolland Garros λέγοντας ότι «αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια».
Όσον αφορά την επόμενη αντίπαλό της, την 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου σχολίασε ότι «προφανώς και κάνει το τουρνουά της ζωής της και αξίζει να είναι εδώ. Δεν θεωρώ, όμως, τον εαυτό μου φαβορί. Όλες έχουμε ίδιες πιθανότητες να κερδίσουμε τον ημιτελικό και τον τίτλο. Θα έδινα 25% πιθανότητες για αύριο και 50% στις φιναλίστ. Είμαστε όλες εδώ για κάποιο λόγο. Παίζουμε καλά. Δεν είναι ότι είχαμε πέντε walkovers. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω δεύτερο ημιτελικό φέτος».
Για μένα το σωστό timing ήταν τα 26 χρόνια
Η ίδια, μάλιστα, ερωτήθηκε και για το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία τενίστρια της τετράδας και απάντησε ότι «σίγουρα δεν νιώθω μεγάλη. Νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Είμαι πιο ώριμη από πριν. Όπως έχω πει πολλές φορές, κάθε παίκτης έχει διαφορετικό timing. Για μένα είναι τα 26 μου χρόνια». «Άργησα να μπω στο tour, δεν ήμουν καλή junior. Δεν ήμουν σταρ όταν ήμουν 18 ή 19 ετών. Έπρεπε να δουλέψω και να θυσιάσω πολλά στη ζωή μου. Τώρα, όμως, ανταμείβομαι και είμαι πολύ χαρούμενη που στα 26 μου μπορώ να έχω αυτά τα αποτελέσματα» συμπλήρωσε η Μαρία Σάκκαρη.
«Αυτή τη σεζόν απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Πάντως, πνευματικά βελτιώθηκα πολύ. Η ηλικία, φυσικά, κάνει τη διαφορά, αλλά δουλεύω σε αυτόν τον τομέα περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» κατέληξε όσον αφορά το θέμα της ηλικίας.
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν ήταν τύχη το γεγονός ότι έφτασε στα ημιτελικά του Rolland Garros «διότι νίκησα όλες αυτές τις καλές παίκτριες». Τώρα νομίζω ότι είχα από τις πιο δύσκολες κληρώσεις. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η Σλόουν (Στίβενς) είχε πιο δύσκολη. Αλλά Κόστγιουκ, Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Αντρεέσκου, Πλίσκοβα, δεν θέλεις να παίξεις με όλες αυτές τις παίκτριες στους πρώτους γύρους. Έπρεπε να παίξω πολύ καλά για να είμαι εδώ. Αυτό μου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση, γιατί νίκησα πολύ καλές παίκτριες για να φτάσω στα ημιτελικά αυτή τη φορά. Νιώθω πολύ καλά, δεν θέλω να το γρουσουζέψω. Το τένις μου φαίνεται σε καλό σημείο και πνευματικά είμαι ήρεμη. Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι πολύ με τη νίκη σήμερα, διότι παίζω και αύριο. Αν είχα κενή μέρα, θα ήταν αλλιώς».
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό
Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - «Ισοπέδωσε» την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open
Η δικτατορία των ηλιθίων και τα τηλε-σκουπίδια