Ρίτα Αντωνοπούλου: «Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ο πατέρας μου στη μουσική μου διαδρομή»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σταύρος Σιόλας ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι και εμφανίζονται ζωντανά στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 9 Ιουλίου 
Ρίτα Αντωνοπούλου: «Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ο πατέρας μου στη μουσική μου διαδρομή»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σταύρος Σιόλας 

3'

Με αφορμή την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρέα με τον Σταύρο Σιόλα, η αγαπημένη Ρίτα Αντωνοπούλου μίλησε στο newsbomb.gr για την εμφάνισή τους στις 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και ποιο τραγούδι την έχει... ξετρελάνει αυτό τον καιρό.

Τι θα ακούσουμε στη συναυλία στου Παπάγου; Ποια θεωρείτε τα highlights της βραδιάς;

Ποτέ δε μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση... θα ακούσουμε όλα αυτά που θέλουμε να μοιραστούμε... δικά μας και άλλων δημιουργών. Κυρίως θα ακούσουμε αυτό που είμαστε τώρα ο Σταύρος κι εγώ. Είναι μια παράσταση που πήγε εξαιρετικά την άνοιξη στο Σταυρό του Νότου και για αυτό και την πάμε και περιοδεία. Ενώνουμε τις φωνές μας με τον κόσμο κι αυτό είναι το πιο μαγικό.

Τι σας ενώνει με τον Σταύρο Σιόλα;

Κοινή αισθητική και πάθος για τη μουσική που αγαπάμε. Αυτός είναι κι ο λόγος που μας έφερε μαζί και για αυτό του ζήτησα και να κάνουμε μαζί ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Υπάρχει κάποιο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι που έχετε ζηλέψει και θα θέλατε να το έχετε ερμηνεύσει εσείς;

Σε αυτή τη φάση που με ρωτάτε θα σας πω τα «Παραμύθια» που είπε στην πρόσφατη δουλειά του ο Μπάμπης Στόκας. Ξετρελάθηκα όταν το άκουσα.

Τι σημαίνει για εσάς ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι δάσκαλοι ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Σταμάτης ήταν για μένα ένα εκπληκτικό σχολείο από πολλές απόψεις και πάντα θα τον ευγνώμων για όσα έμαθα κοντά του. Με τον Γιώργο Ανδρέου είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της δισκογραφικής μας δουλειάς και νομίζω ότι φτιάξαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Για τον Θάνο Μικρούτσικο προφανώς ότι κι αν πω είναι λίγο. Είναι για μένα ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην πορεία μου μα κι ένας από τους σημαντικότερους στη ζωή μου. Ο πατέρας μου στη μουσική μου διαδρομή. Τίποτα δε θα είχε συμβεί χωρίς τον Θάνο και την πίστη του σε μένα. Σήμερα μιλάμε, γιατί βρέθηκε στο δρόμο μου τότε αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος και δημιουργός.

Που θα σας δούμε το καλοκαίρι μετά τη συναυλία στου Παπάγου;

Είναι πολλές οι διαδρομές και οι στάσεις. Θα πάω σε πάρα πολλά μέρη και στην Ελλάδα μα και στην Κύπρο. Ήδη έχω ξεκινήσει εδώ και μέρες και είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι.

Τι θα κάνατε στη ζωή σας αν δεν ήσασταν τραγουδίστρια;

Θα ήμουν ηθοποιός με απωθημένα.

info

Τρίτη 9 Ιουλίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
Κορυτσάς, 6η Στάση, Παπάγου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτήριων
Προπώληση: 13 ευρώ
Ταμείο: 15 ευρώ
Φοιτητικό, Ανέργων και ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

Προπώληση:
Γραφείο φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Δημοτική Κοινότητα Παπάγου ώρες: 09:00-14:00
Και ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/music/rita-antonopoulou-stauros-siolas-papagou/

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή