Ο νέος «Άτλας» του ουρανού από τη NASA
Το τηλεσκόπιο, που από τον Δεκέμβριο του 2009 «σαρώνει» το διάστημα με άκρως εξελιγμένες υπέρυθρες κάμερες, ήδη το 2010 δημιούργησε τον πρώτο αναλυτικό «χάρτη» του ουρανού.
Η νέα χαρτογράφηση περιλαμβάνει πάνω από 560 εκατ. ουράνια αντικείμενα, ορατά στο υπέρυθρο φως, από κάθε μέρος του ουρανού που είναι ορατό από τη Γη, μερικά από τα οποία γίνονται αντιληπτά για πρώτη φορά. Αρκετά από αυτά τα άστρα δεν είναι ορατά με τα συμβατικά οπτικά τηλεσκόπια, επειδή φαίνονται μόνο στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος του φωτός.
Πρόκειται για τη συνένωση άνω των 18.000 εικόνων του διαστημικού τηλεσκοπίου, που επεξεργάστηκαν οι επιστήμονες της NASA και οι οποίες προσθέτουν νέα αστρονομικά δεδομένα στις ως τώρα γνώσεις τους.
Πιο χαρακτηριστική, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ήταν η ανακάλυψη ενός άστρου που φαίνεται σαν μια αχνή πράσινη κουκίδα, το οποίο είναι ο πιο κρύος «καφέ νάνος» που έχει ποτέ ανιχνευτεί. Όπως και τα άλλα άστρα της κατηγορίας του, δεν πρόλαβε να γίνει ένα κανονικό άστρο- ήλιος, καθώς κατέρρευσε υπό το βάρος του και μετατράπηκε σε μια πυκνή σφαίρα αερίων, χωρίς ποτέ να «ανάψει» σαν ήλιος.
Μια άλλη απρόσμενη ανακάλυψη του WISE ήταν ο εντοπισμός του πρώτου αστεροειδούς που έχει την ίδια τροχιά με τη Γη.
Τέλος, το WISE έδειξε ότι η NASA έχει εντοπίσει πάνω από το 90% των κοντινών στη Γη μεγάλων αστεροειδών.