Φελίσια Λαπάτη: Συμβουλές σε γονείς και παιδιά για την υπερέκθεσή τους στο διαδίκτυο
Εννιά στα δέκα παιδιά από 5-12 ετών υπερ-εκτίθενται στον ψηφιακό κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η focus bari.
Οι περιπλανήσεις των παιδιών στις γειτονιές του διαδικτύου είναι άγνωστες για πολλούς γονείς.
Με αφορμή αυτό, η ραδιοφωνική παραγωγός Φελίσια Λαπάτη η οποία είναι ambassador του φορέα πρόληψης ηλεκτρονικού εθισμού για παιδιά και εφήβους «Διάδραση» στέλνει ηχηρό μήνυμα σε γονείς παιδιά και εφήβους.
Απευθυνόμενη στους γονείς, τους προτρέπει να ενημερώνονται για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που κρύβονται στα "κλικς" των παιδιών τους.
Στους δε εφήβους, η Φελίσια προτείνει να είναι προσεκτικοί στις εκφράσεις και στις συμπεριφορές τους.
«To ίντερνετ και η τεχνολογία είναι κομμάτι της ζωής μας οπότε μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σήμερα και ένα ακόμη μεγαλύτερο αύριο», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι νέα μαμά και θέλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις για να προστατεύσει στο μέλλον το παιδί της.
«Η ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εθισμού ενώ είναι σημαντικό να υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με το παιδί. Αυτά τα δύο είναι τα βασικά. Επικοινωνία και ενημέρωση. Αν δεν έχεις ενημερωθεί πώς θα δράσεις; Πώς θα έρθεις αντιμέτωπος με κινδύνους που αγνοείς;».
Στην συνέχεια η Φελίσια Λαπάτη, τονίζει σε όλους τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να είναι προσεκτικοί σε εκφράσεις και συμπεριφορές.
«Μπορεί να το βλέπουμε αθώο και διασκεδαστικό να κρυφτούμε πίσω από ένα προφίλ και να επιτεθούμε σε έναν άνθρωπο. Δεν ξέρουμε ποτέ σε τι ψυχολογική φάση ή κατάσταση είναι. Ας μην κάνουμε αρνητικά σχόλια. Και από την άλλη αν δεχόμαστε τέτοιου είδους, να μη τους δίνουμε σημασία. Ή αν μας ενοχλούν να απευθυνθούμε σε κάποιο οικείο μας πρόσωπο και του εκφράσουμε τον πολιτισμό μας».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
Δύο χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Η μουσική, το σπάνιο ταλέντο και η τελευταία συνέντευξη
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;