Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών UEFA 2024 από την Google

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών UEFA 2024 είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle από την Google
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών UEFA 2024 από την Google
Google
2'

Tο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024, το γνωστό σε όλους μας ως UEFA Euro 2024 ή απλώς ως Euro 2024, θα είναι η 17η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA, του διεθνούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ευρώπης που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από την ΟΥΕΦΑ.

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024.

Το τουρνουά θα περιλαμβάνει 24 ομάδες, με τη Γεωργία και τη Σερβία να είναι οι μόνες ομάδες που κάνουν το ντεμπούτο τους σε τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Θα είναι η τρίτη φορά που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα λάβει χώρα σε γερμανικό έδαφος και η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί στην ενωμένη Γερμανία : η πρώην Δυτική Γερμανία φιλοξένησε την διοργάνωση του 1988 και τέσσερις αγώνες του Euro 2020 διεξήχθησαν στο Μόναχο. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν αγώνες στο έδαφος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και συγκεκριμένα στην Λειψία.

Η Ιταλία είναι η τελευταία πρωταθλήτρια, έχοντας κερδίσει το τρόπαιο του Euro 2020 με αντίπαλο την Αγγλία στον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Δείτε το doodle της Google για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών UEFA 2024

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή