Κινητά τέλος για 429.000 μαθητές στο Λος Άντζελες - Ψηφίστηκε απαγόρευση των smartphone στα σχολεία

Οι υπάλληλοι των σχολείων του Λος Άντζελες θα εξετάσουν εάν τα τηλέφωνα θα πρέπει να φυλάσσονται σε θήκες ή ντουλάπια κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών και ποιες εξαιρέσεις πρέπει να γίνονται
Κινητά τέλος για 429.000 μαθητές στο Λος  Άντζελες - Ψηφίστηκε απαγόρευση των smartphone στα σχολεία

Μια μαθήτρια τοποθετεί το κινητό της σε μια θήκη τηλεφώνου καθώς μπαίνει στην τάξη στο Γυμνάσιο της Γιούτα

The Associated Press
2'

Τέλος στη χρήση κινητών βάζει το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Ενοποιημένης Σχολικής Περιφέρειας του Λος Άντζελες, καθώς χθες Τρίτη, ψήφισε την απαγόρευση των smartphone για τους 429.000 μαθητές του, σε μια προσπάθεια να απομονώσει τα παιδιά από περισπασμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπονομεύουν τη μάθηση και βλάπτουν την ψυχική υγεία.

Το συμβούλιο της δεύτερης μεγαλύτερης σχολικής περιφέρειας των ΗΠΑ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για την ανάπτυξη εντός 120 ημερών μιας πολιτικής που απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές. Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ έως τον Ιανουάριο του 2025.

Οι υπάλληλοι των σχολείων του Λος Άντζελες θα εξετάσουν εάν τα τηλέφωνα θα πρέπει να φυλάσσονται σε θήκες ή ντουλάπια κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών και ποιες εξαιρέσεις πρέπει να γίνονται για μαθητές διαφορετικών ηλικιών και μαθητές με μαθησιακές ή σωματικές αναπηρίες. Οι σχολικοί υπάλληλοι θα εξετάσουν επίσης τη χρήση τεχνολογίας για τον περιορισμό των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική θα αντιμετωπίσει διαφορετικούς τύπους συσκευών, όπως τα έξυπνα ρολόγια

Η μειοψηφία αντιτείνει ότι δεν είναι σαφές εάν η απαγόρευση θα είναι κατά τη διάρκεια μη εκπαιδευτικού χρόνου και ποιος θα επιβάλει την πολιτική.

Το Λος Άντζελες ενώνεται με ορισμένες μικρότερες σχολικές περιφέρειες για να απαγορεύσει την πρόσβαση σε τηλέφωνα ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Φλόριντα, με περίπου 2,8 εκατομμύρια μαθητές δημοσίων σχολείων, ψήφισε πέρυσι έναν νόμο που απαιτεί από τις σχολικές περιφέρειες να εμποδίζουν την πρόσβαση των μαθητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετά άλλα κράτη έχουν θεσπίσει παρόμοια νομοθεσία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο μέσος έφηβος ξοδεύει 4,8 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή