Αυτά είναι τα 6 «βήματα» της NASA για να πατήσει ο άνθρωπος στον Άρη

Ποια είναι τα κομβικά σημεία που επεξεργάζεται η διαστημική υπηρεσία, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι στο μέλλον να βρεθούν στον κόκκινο πλανήτη
Άρης

H εικόνα δείχνει τον Άρη καθώς το διαστημικό σκάφος πλησιάζει τον πλανήτη από απόσταση 5,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

ASSOCIATED PRESS
1'

Διακαής πόθος για τον άνθρωπο ήταν και παραμένει, η κατάκτηση του «κόκκινου πλανήτη» και η NASA έχει εστιάσει την προσοχή της σε έξι σημεία ώστε να κάνει πραγματικότητα το όνειο και στο μέλλον να είναι δυνατές ανθρώπινες αποστολές στον Άρη.

Ισχυρά συστήματα πρόωσης: Για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στον Άρη και να επιστρέψουν στη Γη πιο γρήγορα. Πρέπει να διαθέτει πυρηνική ενέργεια για να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού.

Φουσκωτή θερμική ασπίδα για την προσγείωση αστροναυτών σε άλλους πλανήτες: Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να προσγειώσει διαστημόπλοια σε οποιονδήποτε πλανήτη με ατμόσφαιρα.

Αρειανές διαστημικές στολές υψηλής τεχνολογίας: Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν λειτουργίες υποστήριξης ζωής στην ατμόσφαιρα πλούσια σε CO2 και τροποποιημένα εξωτερικά ρούχα για να κρατούν ζεστούς τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα του Άρη και να αποτρέπουν την υπερθέρμανση την καλοκαιρινή περίοδο.

Αρειανό σπίτι και εργαστήριο σε τροχούς: Η Nasa θα συνδυάσει το πρώτο σπίτι και όχημα του Άρη σε ένα ενιαίο ρόβερ με αναπνεύσιμο αέρα.

Αδιάλειπτη τροφοδοσία: Το σύστημα θα πρέπει να είναι ελαφρύ και ικανό να λειτουργεί ανεξάρτητα από την τοποθεσία του ή τον καιρό στον κόκκινο πλανήτη.

Επικοινωνίες λέιζερ για αποστολή περισσότερων πληροφοριών στο σπίτι: Για αποστολή μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων υψηλής ευκρίνειας και ροών βίντεο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή