Βρετανία: Χάκερς διέρρευσαν ευαίσθητα δεδομένα ασθενών

Η κυβερνοεπίθεση στην αρχή του μήνα έχει προκαλέσει την αναβολή τουλάχιστον 1.100 προγραμματισμένων επεμβάσεων και 2.100 ραντεβού σε νοσοκομεία
Βρετανία: Χάκερς διέρρευσαν ευαίσθητα δεδομένα ασθενών

Αυτή η φωτογραφία δείχνει το εσωτερικό ενός υπολογιστή

ASSOCIATED PRESS
1'

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν στα συστήματα εταιρίας που εξυπηρετεί το δημόσιο βρετανικό σύστημα υγείας NHS και ευαίσθητα δεδομένα ασθενών διέρρευσαν τστο διαδίκτυο.

Η διοίκηση του φορέα παραδέχθηκε την επίθεση από ομάδα χάκερ κατά της εταιρείας Synnovis στις 3 Ιουνίου, οι οποίοι ζήτησαν λύτρα, ενώ υποψιάζεται πως πρόκειται για τη ρωσική ομάδα Qilin.

Το NHS Αγγλίας με δήλωση ανέφερε πως εργάζεται με τη Synnovis και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας για να επιβεβαιώσει κατά πόσο τα δεδομένα που έχουν αναρτηθεί προέρχονται πράγματι από τα συστήματα που δέχθηκαν επίθεση.

Σύμφωνα με το BBC, στη σελίδα της ομάδας Qilin στο σκοτεινό διαδίκτυο αλλά και στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Telegram έχουν αναρτηθεί δεδομένα όγκου 400GB που μοιάζει να περιλαμβάνουν ονόματα ασθενών του NHS, ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμούς μητρώου στο NHS και περιγραφές αιματολογικών εξετάσεων.

Αναρτήθηκαν ακόμα πληροφορίες περί οικονομικών διακανονισμών μεταξύ νοσοκομείων, συνοικιακών ιατρείων και Synnovis.

Η κυβερνοεπίθεση στην αρχή του μήνα έχει προκαλέσει την αναβολή τουλάχιστον 1.100 προγραμματισμένων επεμβάσεων και 2.100 ραντεβού σε νοσοκομεία της Αγγλίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή