WSJ: Πιθανή συνεργασία Meta – Apple στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει τα δεδομένα

Πιθανή συνεργασία των κολοσσών Apple και Μeta στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει κοσμογονικές αλλαγές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας
Σε νέα εποχή μπαίνει η Apple
Σε νέα εποχή μπαίνει η Apple
Associated Press
1'

Την περίπτωση να συνεργαστούν συζήτησαν η Meta Platforms με την Apple, ειδικότερα για την ενσωμάτωση του μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της μητρικής εταιρείας του Facebook στο σύστημα AI της κατασκευάστριας του iPhone, Apple Intelligence.

Όπως γράφει η Wall Street Journal, η κίνηση έρχεται καθώς η Apple σχεδιάζε να προσθέσει τεχνολογία από άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, εν μέσω αναφορών ότι συζητά εδώ και καιρό μια πιθανή σύνδεση με την Alphabet, μητρική της Google.

Ο κολοσσός κατασκευής iPhone αναμένεται επίσης να συζητήσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σε διαφορετικές περιοχές όπως η Κίνα, όπου για παράδειγμα το OpenAI chatbot ChatGPT, που υποστηρίζει η Microsoft, απαγορεύεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν να πέσουν στο κενό, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με την Apple θα βοηθούσαν τις εταιρείες AI να αποκτήσουν ευρύτερη διανομή των προϊόντων τους.

Η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της AI αυτό το μήνα, αναφέροντας ότι θα ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία Apple Intelligence σε όλη την παλέτα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri, και θα ενσωματώσει σταδιακά το ChatGPT στις συσκευές της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή