Έκτακτη ανακοίνωση της Apple για τους 1,46 δισεκατομμύρια χρήστες iPhone

Τι συνιστά ο τεχνολογικός κολοσσός

Η Apple έχει εκδώσει μια τεράστια προειδοποίηση προς όλους τους 1,46 δισεκατομμύρια χρήστες iPhone της που εμφανίζεται στο κέντρο του Google Chrome.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έβγαλε διαφημιστικές πινακίδες σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει την εφαρμογή αναζήτησης Safari, διαφημίζοντάς το ως «ένα πρόγραμμα περιήγησης που είναι πραγματικά ιδιωτικό».

Αν και η διαφήμιση δεν ανέφερε ονομαστικά το Google Chrome, το οποίο είναι το πρόγραμμα περιήγησης αναζήτησης με τις περισσότερες λήψεις για smartphone - ξεπερνώντας το Safari κατά περισσότερα από δύο εκατομμύρια.

Η διαφήμιση έχει εντοπιστεί σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και το Παρίσι όπου οι άνθρωποι την είδαν σε διαφημιστικές πινακίδες, δημόσια συγκοινωνία και δημόσια κτίρια.

Οι διαφημίσεις της Apple φαίνεται να προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν την Google, η οποία έχει συναντήσει επανειλημμένες διαμάχες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησής της Chrome που διατηρεί πληροφορίες cookie και αναζήτησης.

«Η Google αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι συλλέγει τα δεδομένα σας εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης», είπε στο Forbes ο Τζέικ Μουρ, παγκόσμιος σύμβουλος ασφάλειας για την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET.

«Τα προσωπικά δεδομένα είναι τόσο πολύτιμα για τις εταιρείες και όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθούν, μπορεί να είναι εύκολο για τους χρήστες να επιτρέψουν απλώς στις εταιρείες να συλλέγουν δεδομένα κατά τη θέλησή τους».

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο DailyMail.com ότι η εταιρεία προσπαθεί να διατηρεί ασφαλή τα δεδομένα των ανθρώπων από προεπιλογή και να διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πότε και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους στο Chrome για να εξατομικεύουν την εμπειρία περιήγησής τους στον ιστό.