Αστεροειδής θα περάσει σήμερα από τη Γη

Αστεροειδείς με το μέγεθος αυτού του τελευταίου περνούν περίπου κάθε 25 χρόνια
Αστεροειδής θα περάσει σήμερα από τη Γη
Φωτ.: Unsplash
1'

Ένας αστεροειδής θα περάσει ακίνδυνα από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και το σωστό συγχρονισμό, μπορεί να τον εντοπίσετε.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο διαστημικός βράχος με την ονομασία 2024 MK, θα προσεγγίσει τη Γη το Σάββατο το πρωί, περνώντας περίπου στα τρία τέταρτα της απόστασης από τη Γη μέχρι το φεγγάρι. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες από ένα νοτιοαφρικανικό παρατηρητήριο και έχει πλάτος περίπου 393 πόδια έως 853 πόδια (120 μέτρα έως 260 μέτρα).

Μικρότερα αντικείμενα περνούν συνεχώς από τη Γη, σύμφωνα με τον ειδικό σε αστεροειδείς Davide Farnocchia του Κέντρου Μελετών Αντικειμένων Κοντινής Γης της NASA. Αστεροειδείς με το μέγεθος αυτού του τελευταίου περνούν περίπου κάθε 25 χρόνια.

"Θα δούμε μερικούς από αυτούς κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε δεύτερη μέρα", είπε.

Ένας αστεροειδής 2.310 μέτρων (7.579 πόδια) πέρασε με ασφάλεια από τη Γη την Πέμπτη, αλλά ήταν πιο μακριά και ήταν ορατός μόνο από επαγγελματικά τηλεσκόπια.

Για το Σάββατο, οι παρατηρητές του ουρανού θα πρέπει να πάρουν ένα μικρό τηλεσκόπιο, καθώς ο αστεροειδής δεν είναι αρκετά φωτεινός για να τον δουν με γυμνό μάτι. Και θα κινείται γρήγορα στον νότιο ουρανό, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή