Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν σας έχουν χακάρει το email

H Google συμβουλεύει τους χρήστες να γνωρίζουν που αποθηκεύονται και μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα τους
Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν σας έχουν χακάρει το email
2'

Λίστα με τους τρόπους που μπορούμε να αντιληφθούμε εάν μας έχουν χακάρει το email. Συνήθως ένα σημάδι για το εάν μας έχουν χακάρει είναι μια ειδοποίηση της Google.

Η εταιρεία εφιστά την προσοχή των χρηστών, τονίζοντας ότι το σημάδι που πρέπει να προσέξουν είναι μια κόκκινη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης τους, αναφέρει το uniladtech.com. «Εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας», είναι το μήνυμα που μπορεί να λάβει κάποιος εάν έχει πέσει θύμα χάκερ.

Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν αλλαγές στους αριθμούς τηλεφώνου ή στο δεύτερο email (σ.σ. ανάκτησης), με την Google να συμβουλεύει να διορθώσετε αμέσως οτιδήποτε άγνωστο έχει προστεθεί ή αλλάξει.

Παράλληλα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που έχουν υποπέσει στην αντίληψη σας αλλαγές στα στοιχεία του λογαριασμού σας που δεν θυμάστε να έχετε δώσει την εξουσιοδότηση σας.

Γι’ αυτό το λόγο, η Google συμβουλεύει τους χρήστες να γνωρίζουν που αποθηκεύονται και μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι χάκερ μπορούν να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, αποκτώντας πρόσβαση στον λογαριασμό τους, αλλά είναι επίσης πιθανό τα προσωπικά τους στοιχεία να είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Δεκάδες εταιρείες, όπως οι τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών διατηρούν τις πληροφορίες σας σε ψηφιακές βάσεις δεδομένων που μπορούν να παραβιαστούν.

Ένας τρόπος, λοιπόν, για να αποτρέψετε την είσοδο επιτήδειων στον λογαριασμό σας είναι με το να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Η Google συνιστά ο κωδικός πρόσβασης να αποτελείται τουλάχιστον από 12 χαρακτήρες, που θα περιέχουν έναν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων.

Επομένως, αποφύγετε ονόματα, ημερομηνίες γενεθλίων και άλλες προσωπικές πληροφορίες που μπορεί κανείς να μαντέψει εύκολα. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερους από έναν λογαριασμούς σας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή