Μειώνονται τα ασφάλιστρα στον κυβερνοχώρο καθώς οι επιχειρήσεις βελτιώνουν την ασφάλεια

Τα ασφάλιστρα για την προστασία των εταιρειών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εκτοξεύτηκαν το 2021 και το 2022, καθώς η πανδημία του COVID-19 αύξησε τα περιστατικά

Μειώνονται τα ασφάλιστρα στον κυβερνοχώρο καθώς οι επιχειρήσεις βελτιώνουν την ασφάλεια

 Εικόνα αρχείου: Η Riviera Beach, Φλόριντα, συμφώνησε να πληρώσει λύτρα 600.000 δολαρίων σε χάκερ που κατέλαβαν το σύστημα υπολογιστών της

The Associated Press
2'

Τα ασφάλιστρα στον κυβερνοχώρο μειώνονται παγκοσμίως, καθώς οι επιχειρήσεις γίνονται πιο ικανές να περιορίσουν τις απώλειές τους από το κυβερνοέγκλημα, ακόμη και όταν αυξάνονται οι επιθέσεις ransomware, αναφέρεται σε έκθεση.

Τα ασφάλιστρα για την προστασία των εταιρειών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εκτοξεύτηκαν το 2021 και το 2022, καθώς η πανδημία του COVID-19 αύξησε τα περιστατικά.

Ωστόσο, τα ασφάλιστρα μειώθηκαν το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Howden. Η αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο είδε διψήφιες μειώσεις τιμών το 2023/24. Η προστιθέμενη ασφάλεια, όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, βοήθησε στην προστασία των δεδομένων των εταιρειών, μειώνοντας τις ασφαλιστικές αξιώσεις.

Οι παγκόσμιες επιθέσεις ransomware μειώθηκαν μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι χάκερ σε αυτές τις χώρες επικεντρώθηκαν στη στρατιωτικό πεδίο.

Ωστόσο, τα καταγεγραμμένα περιστατικά ransomware αυξήθηκαν κατά 18% τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αναφέρει η έκθεση.

Το λογισμικό Ransom λειτουργεί κρυπτογραφώντας δεδομένα. Συνήθως, οι χάκερ προσφέρουν έναν κωδικό πρόσβασης στα θύματα μιας επίθεσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακτήσουν τα δεδομένα σε αντάλλαγμα για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Η διακοπή της επιχείρησης είναι συνήθως το μεγαλύτερο κόστος μετά από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, αλλά οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να μειώσουν αυτό το κόστος με καλύτερα συστήματα υποστήριξης, όπως μέσω της χρήσης παρόχων cloud, αναφέρει η έκθεση.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά κυβερνοασφάλισης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι πιθανό να είναι ταχύτερη στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των χαμηλότερων επιπέδων διείσδυσης επί του παρόντος, αναφέρει η έκθεση.

Οι μικρότερες εταιρείες είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, εν μέρει λόγω της έλλειψης επίγνωσης του κινδύνου στον κυβερνοχώρο, πρόσθεσε η έκθεση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά