Η Τουρκία θα κατασκευάσει νέα τερματικά δορυφορικής παρατήρησης στο εξωτερικό

Ο μοναδικός φορέας εκμετάλλευσης δορυφόρων της Τουρκίας, η Turksat, διαθέτει σήμερα έξι σταθμούς παρατήρησης στην Τουρκία και άλλους στη Γερμανία και το Αφγανιστάν

Ο αυξανόμενος δορυφορικός στόλος της Τουρκίας οδήγησε στην κατασκευή νέων τερματικών σταθμών στο εξωτερικό για τη βελτίωση των δυνατοτήτων παρατήρησης της χώρας, που θα κατασκευαστούν στη Γερμανία και το Αφγανιστάν, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Καταβάλλονται προσπάθειες για την επέκταση της δορυφορικής υποδομής της Τουρκίας και την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων παρατήρησης συχνότητας των δορυφόρων Turksat 5A και 5B, καθώς και του Turksat 6A, του πρώτου εγχώριου επικοινωνιακού δορυφόρου της χώρας, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε τροχιά αύριο ερχόμενη Δευτέρα από την πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέων κεραιών και υποσυστημάτων για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παρακολούθηση της ζώνης Ku, της ζώνης X και άλλων πρωτοκόλλων.

Ο μοναδικός φορέας εκμετάλλευσης δορυφόρων της Τουρκίας, η Turksat, διαθέτει σήμερα έξι σταθμούς παρατήρησης στην Τουρκία και άλλους στη Γερμανία και το Αφγανιστάν, στους οποίους η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει προσθήκες, καθώς και να επεκταθεί σε άλλες χώρες για την τοποθέτηση τερματικών σταθμών.

Τα τερματικά αυτά επιτρέπουν τη μέτρηση της ισχύος προσγείωσης των δορυφόρων στις περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί, καθώς και τις επιδράσεις των γειτονικών δορυφόρων.