Samsung: Ενίσχυση τεχνητής νοημοσύνης σε τηλέφωνα -Παρακολούθηση υγείας σε smartwatch και δαχτυλίδια

Η Samsung κορυφώνει το λανσάρισμα των προϊόντων της με το νέο Galaxy Ring, ένα προϊόν που ετοιμάζεται εδώ και χρόνια

Samsung: Ενίσχυση τεχνητής νοημοσύνης σε τηλέφωνα -Παρακολούθηση υγείας σε smartwatch και δαχτυλίδια
samsung
3'

Η Samsung Electronics, παρουσίασε τα τελευταία πτυσσόμενα smartphones της την Τετάρτη (10/7), αφού έκανε το ακριβότερο μοντέλο της σειράς, πιο ελαφρή, πιο λεπτό αλλά και ενίσχυσε τις λειτουργίες AI, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί την κυριαρχία της Apple στην αγορά.

Η Samsung εξέλιξε επίσης τις λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας στα έξυπνα ρολόγια, αλλά και έβγαλε στην αγορά ένα νέο δαχτυλίδι που έχει ως χαρακτηριστικό την εύκολη παρακολούθηση της υγείας και τον έλεγχο της οθόνης.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο ήταν πρωτοστάτης στην κατηγορία αναδιπλώμενων συσκευών το 2019, αλλά το λανσάρισμα της Τετάρτης ήταν κρίσιμο, καθώς η μετοχή αποστολής αναδιπλώμενων τηλεφώνων της Samsung μειώθηκε από 81% το 2022 σε 63% το 2023 με τους ανταγωνιστές να εισέρχονται στην αγορά, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Canalys.

Σε απάντηση, η Samsung έκανε το φαρδύ Galaxy Z Fold 6 το ελαφρύτερο και λεπτότερο κινητό που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, για να προσελκύσει πελάτες. Επιπλέον, έκανε κάποιες καινούργιες αναβαθμίσεις στο Galaxy Z Flip 6, καθώς έκανε μεγαλύτερη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού, ανέβασε την ανάλυση της κάμερας και εισήγαγε ένα νέο θάλαμο ατμών για να κρατάει το τηλέφωνο πιο δροσερό, μειώνοντας τα σημεία πόνου που ανακαλύφθηκαν μέσω συνεντεύξεων πελατών.

Η εταιρεία τιμολόγησε την Τετάρτη το Z Flip 6 στα 1.099,99 δολάρια και το Z Fold 6 θα ξεκινά από τα 1.899,99 δολάρια, αυξάνοντας τις τιμές κατά μόλις 100 δολάρια σε σχέση με το περσινό μοντέλο, παρά το απότομο άλμα στο κόστος των υλικών και αφότου κράτησε τις τιμές ίδιες για τα τελευταία τρία χρόνια.

Samsung to unveil new products, in Seoul

Η Samsung προσφέρει νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης μιας "λειτουργίας ακρόασης" που παρέχει ταυτόχρονη διερμηνεία μέσω φωνής όταν συνδυάζεται με τα ακουστικά Galaxy Buds. Συνεργάστηκε επίσης με την Alphabet της Google για τη δημιουργία νέων λειτουργιών αναζήτησης AI, συμπεριλαμβανομένης της λύσης ενός μαθηματικού προβλήματος με όλα τα βήματα που οδηγούν στη λύση, όταν αυτό κυκλώνεται στην οθόνη.

Ένα πλήθος νέων λειτουργιών υγείας προστέθηκε και στα προϊόντα Galaxy Watch, με νέους αισθητήρες και ένα τσιπ 3 νανομέτρων που τριπλασίασε την εκκίνηση εφαρμογών και την αποτελεσματικότητα της επεξεργασίας σε σχέση με το περσινό μοντέλο.

Είναι πλέον μια εγκεκριμένη, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, συσκευή παρακολούθησης για την άπνοια ύπνου.

Η Samsung επίσης κορυφώνει το λανσάρισμα των προϊόντων της με το νέο Galaxy Ring, ένα προϊόν που ετοιμάζεται εδώ και χρόνια.

Στα 399 δολάρια, ζυγίζοντας στα 3 γραμμάρια ή λιγότερο, μπορεί να φορεθεί στο ντους ή κατά την κολύμβηση και μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα στρες, καθώς και να βοηθά στον έλεγχο της κάμερας ή του συναγερμού ενός τηλεφώνου Samsung.

Samsung to unveil new products, in Seoul

«Το να φέρουμε λειτουργίες υγείας και φυσικής κατάστασης με τεχνητή νοημοσύνη στα wearables είναι σημαντικό για τη διαφοροποίηση της Samsung από άλλους προμηθευτές smartwatch» δήλωσε ο Jack Leathem, Research Analyst της Canalys.

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τις 24 Ιουλίου στη Νότια Κορέα, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή