Βρέθηκε σπήλαιο στο φεγγάρι που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αστροναύτες... και δεν είναι το μόνο

Υπάρχουν στοιχεία για ένα μεγάλο σπήλαιο προσβάσιμο από το βαθύτερο γνωστό λάκκο στο φεγγάρι

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει σπήλαιο στο φεγγάρι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο μελλοντικών εξερευνητών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ένα σπήλαιο στο φεγγάρι, όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου προσγειώθηκαν ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin πριν από 55 χρόνια, και υποψιάζονται ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μελλοντικούς αστροναύτες.

Μια ομάδα υπό την ηγεσία της Ιταλίας ανέφερε σήμερα ότι υπάρχουν στοιχεία για ένα μεγάλο σπήλαιο προσβάσιμο από το βαθύτερο γνωστό λάκκο στο φεγγάρι. Βρίσκεται στη Θάλασσα της Ηρεμίας, μόλις 250 μίλια (400 χιλιόμετρα) από το σημείο προσγείωσης του Apollo 11.

Ο λάκκος, όπως και οι περισσότεροι από 200 άλλοι που ανακαλύφθηκαν εκεί πάνω, δημιουργήθηκε από την κατάρρευση ενός σωλήνα λάβας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν μετρήσεις ραντάρ από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA και συνέκριναν τα αποτελέσματα με σωλήνες λάβας στη Γη. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Astronomy.