Πώς να ανακτήσετε χαμένες φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό σας

Σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα οι φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί κατά λάθος θα αποκατασταθούν χάρη στη νέα λειτουργία
Φωτ.: Unsplash

Οι φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί κατά λάθος θα μπορούν να βρεθούν χάρη στη νέα λειτουργία iOS 18.

Οι ενημερώσεις iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia της Apple φέρνουν μια νέα λειτουργία της εφαρμογής Photos που θα βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν χαμένες ή κατεστραμμένες φωτογραφίες και βίντεο.

Με το iOS 18, μια νέα επιλογή που ονομάζεται "Ανακτήθηκε" προστέθηκε στην εφαρμογή iPhone Photos στην ενότητα "Βοηθητικά προγράμματα". Αυτό το άλμπουμ περιέχει φωτογραφίες και βίντεο που δεν περιλαμβάνονται στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευής σας. Εάν δείτε το άλμπουμ "Ανακτήθηκε" στην εφαρμογή Φωτογραφίες, μπορείτε να το πατήσετε για να διαγράψετε οριστικά ή να επαναφέρετε τις εικόνες ή τα βίντεο σε αυτό.

Οι φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί κατά λάθος θα αποκατασταθούν χάρη στη νέα λειτουργία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο ενδέχεται να χαθούν λόγω καταστροφής της βάσης δεδομένων, ακατάλληλων καταχωρημένων εφαρμογών κάμερας ή εφαρμογών τρίτων που έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, ανέφερε το MacRumors.

Μπορείτε να ανακτήσετε μια χαμένη εικόνα ή βίντεο με αυτά τα βήματα:

-Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και πατήστε Άλμπουμ.
-Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εισαγάγετε το άλμπουμ "Ανακτήθηκε" στην ενότητα "Βοηθητικά προγράμματα".
-Πατήστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο άλμπουμ ή χρησιμοποιήστε το Select για να επιλέξετε πολλά στοιχεία.
-Πατήστε Μόνιμη Διαγραφή ή Επαναφορά στη Βιβλιοθήκη


Όταν κάνετε αναβάθμιση σε iOS 18, iPadOS 18 ή macOS Sequoia, οι συσκευές σας σαρώνουν αυτόματα για πιθανές χαμένες φωτογραφίες και βίντεο και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά τα περιεχόμενα.

Το άλμπουμ "Ανακτήθηκε" εμφανίζεται στην ενότητα Βοηθητικά προγράμματα της εφαρμογής Φωτογραφίες μόνο εάν λείπουν φωτογραφίες ή βίντεο στη συσκευή σας. Εάν δεν υπάρχουν χαμένα μέσα, δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή.