Τεχνητή νοημοσύνη: Έρχεται η «Φράουλα» - Τι είναι το μυστηριώδες νέο πρόγραμμα «Strawberry»

Όλα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για το Strawberry της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Έρχεται η «Φράουλα» - Τι είναι το μυστηριώδες νέο πρόγραμμα «Strawberry»
Unsplash
2'

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει κάνει μεγάλα βήματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Κορυφαία προϊόντα όπως το ChatGPT και το Claude Sonnet προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων όμως κάποιων περιορισμών.

Αυτοί οι περιορισμοί αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι το OpenAI, ο δημιουργός του ChatGPT, επεξεργάζεται μια νέα προσέγγιση στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ως μέρος του «Project Strawberry» («Φράουλα») γνωστό και ως «Q*», το οποίο θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs). Αν και τα πρόσωπα που «κατέχουν» το θέμα δεν αποκάλυψαν πότε θα κυκλοφορήσει το Strawberry, μοιράστηκαν τις πρώτες πληροφορίες.

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα βασικά σημεία του Strawberry

  • Το Strawberry είναι ένα εσωτερικό εργαλείο στο OpenAI, σύμφωνα με το Reuters.
  • Παλαιότερα το μοντέλο ήταν γνωστό ως Q*.
  • Το μοντέλο του OpenAI φέρεται να διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες συλλογιστικής και είναι ικανό να χειρίζεται πιο περίπλοκες εργασίες πολλαπλών ενεργειών.
  • Η «φράουλα» θα μπορούσε να λειτουργεί πιο αυτόνομα από τα υπάρχοντα LLM.

Προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες για τη «Φράουλα» της τεχνητής νοημοσύνης δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αλλά πρόκειται για ένα εργαλείο που θα ενεργεί «βαθιά έρευνα» στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πηγές του Reuters σημείωσε ότι το Strawberry είναι παρόμοιο με την τεχνική Self-Taught Reasoner (STaR) που αναπτύχθηκε στο Stanford το 2022. Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι εσωτερικά έγγραφα υποδηλώνουν ότι το OpenAI σχεδιάζει το Strawberry για να εκτελεί πιο περίπλοκες και απαιτητικές εργασίες.

*Με πληροφορίες από techopedia

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή