Η NASA μεταδίδει πρώτη φορά χιπ-χοπ τραγούδι στο βαθύ διάστημα

Το τραγούδι ταξίδεψε περίπου 254 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη στην Αφροδίτη - τον αγαπημένο πλανήτη της καλλιτέχνιδας

Ο πλανήτης Αφροδίτη, απεικονίζεται ως μια μαύρη κουκκίδα, αριστερά, διασχίζει τον ήλιο στις όχθες του ποταμού Γάγγη στο Βαρανάσι της Ινδίας

AP

Στίχοι από το τραγούδι «The Rain (Supa Dupa Fly)» της καλλιτέχνιδας της hip-hop Missy Elliott μεταδόθηκαν στην Αφροδίτη μέσω του DSN (Deep Space Network) της NASA.

Ως η μεγαλύτερη και πιο ευαίσθητη υπηρεσία τηλεπικοινωνιών του προγράμματος Space Communications and Navigation (SCaN) της NASA, το DSN διαθέτει μια σειρά από γιγάντιες κεραίες ραδιοφώνου που επιτρέπουν στις αποστολές να παρακολουθούν, να στέλνουν εντολές και να λαμβάνουν επιστημονικά δεδομένα από διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στη Σελήνη και πέρα. Μέχρι σήμερα, το σύστημα έχει μεταδώσει μόνο ένα άλλο τραγούδι στο διάστημα, καθιστώντας τη μετάδοση του τραγουδιού της Elliott για πρώτη φορά για το hip-hop και τη NASA.

Το τραγούδι ταξίδεψε περίπου 254 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη στην Αφροδίτη - τον αγαπημένο πλανήτη της καλλιτέχνιδας. Μεταδιδόμενο με την ταχύτητα του φωτός, το σήμα ραδιοσυχνότητας χρειάστηκε σχεδόν 14 λεπτά για να φτάσει στον πλανήτη. Η μετάδοση έγινε από την κεραία ραδιοφώνου Deep Space Station 13 (DSS-13) πλάτους 34 μέτρων, που βρίσκεται στο συγκρότημα επικοινωνιών Goldstone Deep Space του DSN, κοντά στο Barstow στην Καλιφόρνια. Συμπτωματικά, το DSS-13 έχει επίσης το παρατσούκλι Venus.

Η μουσική καριέρα της Elliott ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και το DSN επικοινωνεί με διαστημόπλοια για περισσότερα από 60 χρόνια. Τώρα, χάρη στο δίκτυο, η μουσική της Elliott ταξίδεψε πολύ πέρα ​​από τους θαυμαστές της στη Γη σε έναν διαφορετικό κόσμο.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι φεύγω από αυτόν τον κόσμο με τη NASA μέσω του Deep Space Network, όταν το «The Rain» γίνεται το πρώτο τραγούδι hip-hop που μεταδίδεται στο διάστημα!», είπε ενθουσιασμένη η Elliott. «Επέλεξα την Αφροδίτη γιατί συμβολίζει τη δύναμη, την ομορφιά και την ενδυνάμωση και είμαι τόσο ταπεινός που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ την τέχνη μου και το μήνυμά μου με το σύμπαν!»