CrowdStrike: Έως 1,5 δισ. δολάρια οι ασφαλισμένες ζημιές από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout

Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοαναλυτικών στοιχείων CyberCube 

CrowdStrike: Έως 1,5 δισ. δολάρια οι ασφαλισμένες ζημιές από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout
1'

Οι παγκόσμιες ασφαλισμένες ζημίες από το μαζικό ψηφιακό blackout της περασμένης εβδομάδας είναι πιθανό να κυμανθούν από 400 εκατομμύρια δολάρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοαναλυτικών στοιχείων CyberCube.

Η κατάρρευση προκλήθηκε από ένα σφάλμα λογισμικού στην εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο CrowdStrike.

Το σύστημα ποιοτικού ελέγχου προκάλεσε την ενημέρωση λογισμικού που κατέστρεψε τους υπολογιστές παγκοσμίως, δήλωσε η αμερικανική εταιρεία, καθώς οι απώλειες αυξάνονται μετά τη διακοπή των υπηρεσιών από την αεροπορία έως τις τραπεζικές υπηρεσίες.

Η διακοπή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη απώλεια ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν είναι καταστροφική ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η CyberCube.

Η Insurer Parametrix νωρίτερα εκτίμησε τις ασφαλισμένες ζημίες από τη διακοπή λειτουργίας από 540 εκατομμύρια δολάρια έως 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια για εταιρείες του Fortune 500, εξαιρουμένης της Microsoft, της οποίας το λογισμικό επηρεάστηκε από το σφάλμα.

Μεγάλος ασφαλιστής στον κυβερνοχώρο ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει πολιτική.

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός κλάδος είναι πιθανό να αποφύγει οποιαδήποτε σημαντική οικονομική επίπτωση από τη διακοπή λειτουργίας, δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ωστόσο, ο μεσίτης αντασφαλίσεων Guy Carpenter είπε ότι οι ασφαλιστές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αξιώσεις από διευθυντές και αξιωματούχους και ασφάλιση περιουσίας ως αποτέλεσμα της διακοπής, εκτός από τις αξιώσεις ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή