Η OpenAI ανακοινώνει μηχανή αναζήτησης - Απειλείται η Google

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο να κάνουμε την αναζήτηση πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα» δηλώνει ο Sam Altman, CEO της OpenAI

Η OpenAI ανακοινώνει μηχανή αναζήτησης - Απειλείται η Google
OpenAI
2'

Το OpenAI ανακοίνωσε την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, την δημιουργία μίας μηχανής αναζήτησης ονόματι SearchGPT, που έρχεται να πάρει τον θρόνο της Google.

Ο Sam Altman, ο CEO του OpenAI, με ανάρτηση του στο X/Twitter ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο να κάνουμε την αναζήτηση πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα.

Λανσάρουμε ένα νέο πρωτότυπο project που ονομάζεται SearchGPT.

Θα μάθουμε από το πρωτότυπο, θα το βελτιώσουμε και στη συνέχεια θα ενσωματώσουμε την τεχνολογία του στο ChatGPT για να το κάνουμε να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό χρήσιμο.»

Σύμφωνα με το CNBC, η κυκλοφορία αυτή θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για την Google και την κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης. Από την έναρξη του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, οι επενδυτές της Alphabet ανησυχούν ότι η OpenAI θα μπορούσε να πάρει μερίδιο αγοράς από την Google στην αναζήτηση, δίνοντας στους καταναλωτές νέους τρόπους αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Με αυτό το πρωτότυπο project, η OpenAI δοκιμάζει τα νερά για να κάνει ακριβώς αυτό, υποσχόμενη στους χρήστες την ευκαιρία να «αναζητούν με έναν πιο φυσικό, διαισθητικό τρόπο» και να κάνουν ερωτήσεις «όπως ακριβώς θα κάνατε σε μια συζήτηση».

«Η Google τρέμει κάπως από φόβο από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Daniel Faggella, ιδρυτής και επικεφαλής της έρευνας στην Emerj Artificial Intelligence Research, αναφερόμενος στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη. «Δεν είδαμε την εταιρεία τους να καταρρέει στο ενδιάμεσο διάστημα, αλλά την είδαμε να ταλαντεύεται κάπως».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή