Η Χεζμπολάχ βρήκε το αδύναμο σημείο του Iron Dome;

Ισραήλ: Πώς επηρεάζουν η τοπογραφία και η βαλλιστική του Iron Dome

Η Χεζμπολάχ βρήκε το αδύναμο σημείο του Iron Dome;
1'

Ο στρατιωτικός αναλυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας Maariv, Avi Ashkenazi παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο 103 FM και μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για προσπάθεια να κατανοηθεί γιατί ο πύραυλος δεν αναχαιτίστηκε από ισραηλινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας χθες το βράδυ.

Ο Ασκενάζι είπε: «Το IDF λέει ότι η ικανότητα αναχαίτισης ενός τέτοιου πυραύλου είναι περιορισμένη, επειδή η τοπογραφία και η βαλλιστική του Iron Dome καθιστούν αδύνατη την εκτόξευση ενός πυραύλου αναχαίτισης και το χτύπημα του στόχου του. Αυτό είναι πιθανότατα το αδύναμο σημείο του Iron Dome. Αν αυτό είναι αλήθεια, δείχνει ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν μελετούν συνεχώς τα αμυντικά συστήματα του Ισραηλινού Στρατού».

Υπενθυμίζεται ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ρουκέτα της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έπληξε γήπεδο σε κοινότητα Δρούζων στο υψίπεδο του Γκολάν, που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα θα πληρώσει «ακριβά» την επίθεση, που έπληξε το αραβικό χωριό Ματζντάλ Σαμς.

Η εκτόξευση της ρουκέτας έγινε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση πως τέσσερις μαχητές της Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή