Συναγερμός ξανά: Νέο πρόβλημα σε υπηρεσίες της Microsoft - Ποιους χρήστες αφορά

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft έχουν πληγεί από άλλη μια διακοπή λειτουργίας

Συναγερμός ξανά: Νέο πρόβλημα σε υπηρεσίες της Microsoft - Ποιους χρήστες αφορά
2'

Νέα προβλήματα παρουσιάζει η λειτουργική απόδοση υπηρεσιών της Microsoft λίγες μόνο ημέρες μετά την παγκόσμια κατάρρευση.

Προς το παρόν, η εταιρεία αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό επηρεάζει μόνο τους χρήστες στην Ευρώπη και μόνο ένα υποσύνολο των υπηρεσιών της.

Η Microsoft Corp. δήλωσε ότι διερευνά τις διακοπές λειτουργίας ορισμένων εφαρμογών και υπηρεσιών του Office. Το πρόβλημα επηρεάζει «πολλαπλές υπηρεσίες και λειτουργίες του Microsoft 365», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο κοινωνικό δίκτυο X το πρωί της Τρίτης. Το Microsoft 365 περιλαμβάνει κοινές εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Outlook, το Word και το Excel.

Σύμφωνα με τον Indepenendent οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft έχουν πληγεί από άλλη μια διακοπή λειτουργίας, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση της πληροφορικής που έθεσε εκτός λειτουργίας μεγάλο μέρος του κόσμου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά αναφορές για προβλήματα πρόσβασης των χρηστών στις υπηρεσίες της, ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σε άλλες λειτουργίες.

Μια ειδοποίηση στην ιστοσελίδα του τεχνολογικού γίγαντα για την κατάσταση των υπηρεσιών του ανέφερε ότι εξετάζεται ένα ζήτημα «υποδομής δικτύου» που επηρεάζει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της Microsoft.

Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από μια μεγάλη παγκόσμια διακοπή που έθεσε εκτός λειτουργίας τις παγκόσμιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης, εξαιτίας μιας ελαττωματικής ενημέρωσης λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike που επηρέασε τις συσκευές της Microsoft.

Στον ιστότοπο για την κατάσταση των υπηρεσιών της, η Microsoft δήλωσε: «Η Microsoft δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση των υπηρεσιών της: «Διερευνούμε αναφορές για προβλήματα σύνδεσης με υπηρεσίες της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν χρονικές καθυστερήσεις στη σύνδεση με υπηρεσίες Azure. Έχουμε απασχολήσει πολλαπλές ομάδες μηχανικών για τη διάγνωση και την επίλυση του προβλήματος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα παρασχεθούν το συντομότερο δυνατό».

GTvWeEfWYAAdT5a.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή