Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά σκοτεινές καταστάσεις ηλεκτρονίων στην ύλη

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του καθηγητή Yonsei στην πρωτεύουσα Σεούλ

Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά σκοτεινές καταστάσεις ηλεκτρονίων στην ύλη
2'

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακάλυψαν την ύπαρξη σκοτεινών καταστάσεων ηλεκτρονίων σε στερεό υλικό για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τα νέα του Yonhap, γραπτή δήλωση σχετικά με τη μελέτη έγινε από το Υπουργείο Επιστημών, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Νότιας Κορέας.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι επιστήμονες από τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τον Καναδά διεξήγαγαν κοινές μελέτες για τις σκοτεινές καταστάσεις των ηλεκτρονίων.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του καθηγητή Yonsei στην πρωτεύουσα Σεούλ. Στη δήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Kim Keun-su, αναφέρθηκε ότι κατά την εξέταση του κβαντικού συστήματος, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα μη ανιχνεύσιμα ηλεκτρόνια στο οξείδιο του χαλκού ενός υπεραγωγού υψηλής θερμοκρασίας ήταν σκοτεινές καταστάσεις.

Στη δήλωσή του σχετικά με τη μελέτη, ο Kim είπε: "Υπάρχουν σκοτεινές καταστάσεις ηλεκτρονίων σε πολλές ουσίες γύρω μας. Ο επόμενος στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την υπεραγωγιμότητα υψηλής θερμοκρασίας, η οποία είναι από καιρό ένα μυστήριο στη σημερινή φυσική, με βάση τα ευρήματά μας".

Τι είναι η σκοτεινή κατάσταση

Η "σκοτεινή κατάσταση" αναφέρεται στην κατάσταση ενός ατόμου ή μορίου που δεν μπορεί να απορροφήσει ή να εκπέμψει φωτόνια.

Μέχρι τώρα, οι σκοτεινές καταστάσεις των ηλεκτρονίων θεωρούνταν ότι υπήρχαν μόνο σε άτομα ή μόρια υγρής ή αέριας ύλης και δεν μπορούσαν να υπάρχουν σε στερεά υλικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι υπεραγωγοί θεωρείται ότι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν καινοτομίες στις βιομηχανίες ενέργειας, μεταφορών και ιατρικής, επειδή μπορούν εύκολα να ψύχονται με υγρό άζωτο.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή