«Κατέβασε» το instagram στην Τουρκία με...δημοκρατικές διαδικασίες

«Μπάναρε» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι δεν συμμορφώθηκε...

Εκτός πρόσβασης στο instagram εκατομμύρια Τούρκοι χρήστες μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να «κατεβάσει» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να την αιτιολογήσει.

Η κίνηση σημειώθηκε μετά τα σχόλια του υπεύθυνου επικοινωνίας της κυβέρνησης Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος επέκρινε την πλατφόρμα για την απόφασή της να μπλοκάρει τις αναρτήσεις συλλυπητηρίων για τη δολοφονία του Iσμαήλ Χανίγια, πολιτικού αρχηγού της Χαμάς.

«Πρόκειται για λογοκρισία, καθαρή και απλή», είπε ο Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στο X, προσθέτοντας ότι το Instagram δεν έχει επικαλεστεί παραβιάσεις πολιτικής για τη δράση του. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη μητρική εταιρεία του Instagram, Meta Platforms Inc, είτε για την απαγόρευση είτε για τα σχόλια του Aλτούν

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σε δηλώσεις του επικαλέστηκε «μη συμμόρφωση της εταιρείας με τη νομoθεσία και τους κανονισμους της Τουρκίας.

Υποστήριξε επίσης ότι παρά τις προειδοποιήσεις, δεν υπήρξε ανταπόκριση και για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε η απαγόρευση πρόσβασης.