Google Maps: Οι νέες λειτουργίες που διευκολύνουν κάθε οδηγό

Όταν ένας οδηγός ηλεκτρικού ΙΧ κατευθύνεται σε έναν σταθμό φόρτισης, θα μπορεί να δει λεπτομερείς περιγραφές

Οι Χάρτες της Google ένα πολύτιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται από εκαττομύρια ανθρώπους, «βλέπουν» μεγάλες αλλαγές που τους κάνουν ολοένα και πιο ικανούς.

Πιο συγκεκριμένα, χείρα βοηθείας προσφέρει η αναβάθμιση της λειτουργίας που αφορά στην τρισδιάστατη απεικόνιση των κτηρίων. Παράλληλα, διευκόλυνση προσφέρει η λειτουργία "Lens in Maps”. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι Χάρτες μπορούν να αναγνωρίσουν μέσω της κάμερας του χρήστη τα κτήρια που αυτός κοιτάζει και στη συνέχεια να του προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες.

Επιπλέον, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδήγησε την Google στην απόφαση να αρχίσει να συμπεριλαμβάνει περιλήψεις στους Χάρτες της, όπου θα περιγράφεται η ακριβής τοποθεσία των σημείων φόρτισης, βάσει χρήσιμων πληροφοριών από κριτικές χρηστών.

Για παράδειγμα, όταν ένας οδηγός ηλεκτρικού ΙΧ κατευθύνεται σε έναν σταθμό φόρτισης, θα μπορεί να δει λεπτομερείς περιγραφές, όπως «Εισέλθετε στο υπόγειο πάρκινγκ και ακολουθήστε τις πινακίδες προς την έξοδο. Ακριβώς πριν την έξοδο, στρίψτε δεξιά». Οι περιλήψεις θα βασίζονται σε κριτικές χρηστών, αλλά θα δημιουργούνται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, η Google, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του AI εργάζεται πάνω στο Green Light project, το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία των πιο αποτελεσματικών μοτίβων λειτουργίας των φαναριών -αφενός για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και αφετέρου για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.