Ερασιτέχνης αστρονόμος εντόπισε το μυστικό διαστημικό αεροπλάνο της Κίνας πάνω από την Ευρώπη

Η Κίνα εκτόξευσε το επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό αεροπλάνο Shenlong - που σημαίνει Θεϊκός Δράκος - για την τρίτη του αποστολή τον Δεκέμβριο

Ερασιτέχνης αστρονόμος εντόπισε το μυστικό διαστημικό αεροπλάνο της Κίνας πάνω από την Ευρώπη
1'

Ερασιτέχνης αστρονόμος εντόπισε το εξαιρετικά μυστικό διαστημικό αεροπλάνο της Κίνας να πετά πάνω από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Independent, εικόνες που τράβηξε ένας ερασιτέχνης αστρονόμος έδειξαν ένα μυστικό κινεζικό διαστημικό αεροπλάνο να πετάει ψηλά πάνω από την Αυστρία, αποκαλύπτοντας ακόμη άγνωστα χαρακτηριστικά του πειραματικού σκάφους.

Η Κίνα εκτόξευσε το επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό αεροπλάνο Shenlong - που σημαίνει Θεϊκός Δράκος - για την τρίτη του αποστολή τον Δεκέμβριο με τον πύραυλο Long March 2F και έκτοτε βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Προηγουμένως έχει ολοκληρώσει δύο αποστολές από το 2020, με την προηγούμενη να διαρκεί πάνω από 250 ημέρες.

Διαστημικοί παρατηρητές έχουν σημειώσει ότι το αεροπλάνο εκτόξευσε τουλάχιστον επτά δορυφόρους σε τροχιά τους τελευταίους επτά μήνες στην τρέχουσα αποστολή του.

Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη του διαστημικού αεροπλάνου ούτε έχουν αποκαλύψει πληροφορίες για τη φύση των αντικειμένων που έχει απελευθερώσει.

Ενώ η διαστημική δύναμη των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί το διαστημικό αεροπλάνο από την εκτόξευσή του, δεν υπάρχουν ακόμη δημόσια επαληθεύσιμες εικόνες του μυστικού σκάφους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή