NASA: Αστροναύτες πήγαν στο διάστημα για 8 ημέρες και εγκλωβίστηκαν - Τι θα γίνει με την επιστροφή

Η συνεδρίαση των αξιωματικών της NASA θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα

NASA: Αστροναύτες πήγαν στο διάστημα για 8 ημέρες και εγκλωβίστηκαν - Τι θα γίνει με την επιστροφή
2'

Οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των αστροναυτών που έχουν εγκλωβιστεί στον ISIS μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα αποφασιστούν από τη NASA όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ken Bowersox, αναπληρωτή διαχειριστή της Διεύθυνσης Αποστολών Διαστημικών Επιχειρήσεων, οι αστροναύτες Sunita Williams και Barry ‘Butch’ Wilmore είναι «καλά απασχολημένοι» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Ξέρω ότι αν ήμουν στη θέση τους θα ήμουν πραγματικά ευτυχής που βρίσκομαι εκεί», είπε. «Θα ήμουν ευτυχής να έχω τον επιπλέον χρόνο». Απολαμβάνουν το περιβάλλον, «τρώνε αυτό το υπέροχο διαστημικό φαγητό» και μπορούν να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο, πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ανυπομονούν για μια απόφαση, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς».

Οι αξιωματούχοι της NASA είπαν ότι είναι σημαντική η απόφαση αν οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν με το σκάφος Starliner. Η συνεδρίαση τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα επανεξεταστεί η ετοιμότητα της πτήσης σύμφωνα με το BBC.

NASA: Μέχρι τέλος Αυγούστου η απόφαση για την επιστροφή των αστροναυτών από τον ISS

Οι αξιωματούχοι μάλιστα δήλωσαν στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ότι αν δεν επιστρέψουν με το συγκεκριμένο σκάφος, θα μπορούσαν να παραμείνουν σε τροχιά για οκτώ μήνες καθώς θα πρέπει να περιμένουν για μια πτήση της SpaceX αντ’ αυτού.

Ο Joe Acaba, επικεφαλής αστροναύτης της NASA, υπογράμμισε ότι αστροναύτες όπως η Sunita Williams και ο Butch Wilmore «ξεκινούν αποστολές με πλήρη επίγνωση των διαφόρων σεναρίων και αποτελεσμάτων που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα».

«Αυτή η αποστολή ήταν μια δοκιμαστική πτήση… γνώριζαν ότι αυτή η αποστολή μπορεί να μην ήταν τέλεια», τόνισε και κατέληξε: «Η ανθρώπινη διαστημική πτήση είναι εγγενώς επικίνδυνη και ως αστροναύτες το αποδεχόμαστε ως μέρος της δουλειάς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή