Ειδικοί κυβερνοασφάλειας αποκαλύπτουν: Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Τι σημαίνει το μήνυμα «η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική»

Ειδικοί κυβερνοασφάλειας αποκαλύπτουν: Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα
2'

Μια προειδοποίηση μερικών λέξεων που εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε το Google Chrome μπορεί να σας προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας και να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες.

Πιο συγκεκριμένα, η σημασία της προειδοποίησης «Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική»
Αν έχετε δει ένα μήνυμα σφάλματος όπως «η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική» ή «η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής», αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε δε διαθέτει ενημερωμένο πιστοποιητικό SSL. Αυτό το πιστοποιητικό είναι κρίσιμο για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας, προστατεύοντας τα από χάκερ και κυβερνοαπατεώνες.

Άλλα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να εμφανίζουν «η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής» ή μια παρόμοια προειδοποίηση.

Μήνυμα σφάλματος

Το μήνυμα «η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική» αναφέρεται στο ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας αδυνατεί να επαληθεύσει αν ο ιστότοπος διαθέτει ασφαλή κρυπτογράφηση. Οι ενημερωμένες συνδέσεις SSL είναι απαραίτητες για την προστασία των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων που μεταφέρονται μέσω του ιστότοπου.

Πώς να αντιμετωπίσετε το σφάλμα
Αν είστε σίγουροι ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

Ανανεώστε τη σελίδα: Ενδέχεται το σφάλμα να είναι προσωρινό και η ανανέωση της σελίδας να το διορθώσει.

Κλείστε και ξανανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης: Μερικές φορές μία απλή επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Επιβεβαίωση της ασφάλειας του ιστότοπου

Πριν προχωρήσετε σε οποιοδήποτε ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή διεύθυνση URL. Οι κυβερνοαπατεώνες συχνά χρησιμοποιούν παραπλανητικές ή ανορθόγραφες διευθύνσεις για να παγιδεύσουν τους χρήστες.

Συμβουλές για πρόσθετη προστασία

Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό σας: Η ενημέρωση του λογισμικού σας και του λειτουργικού σας συστήματος είναι κρίσιμη για την ασφάλεια.
Προσοχή στη συγκατάθεση σας: Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις σφάλματος, καθώς αυτό μπορεί να εκθέσει τα δεδομένα σας σε κίνδυνο.
Αν όλες οι συμβουλές αποτύχουν και το σφάλμα παραμένει, το πρόβλημα πιθανώς προέρχεται από τον ίδιο τον ιστότοπο. Η επιλογή να «προχωρήσετε στον ιστότοπο» δεν προτείνεται, καθώς αναλαμβάνετε κινδύνους για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή